Anders Jallai

Debattartikel i Aftonbladet idag

Idag publicerar Aftonbladet min debattartikel om FRAs arbetsmetoder för att säkerställa Rikets säkerhet.

Mycket intressant att läsa kommentarerna kring artikeln. Det verkar som om många inte tar det här på allvar, vilket förvånar mig. Men det är kanske så att vi ’fogliga’ svenskar inte reagerar så länge vi lever kvar i vår godtrogenhet om att sånt absolut inte händer här. Men det är ju precis det som sker… AJ

5 Comments

 1. […] Satmaran skriver också om detta och de faktum att FRA har problem och börja sin massövervakning. Jallai kommenterar själv på sin blogg om sin artikel och kommentarerna han fått på den, inte tar honom […]

 2. steelneck skriver:

  Kommentarerna (som jag inte läst).. System justification theory, det är därför folk ursäktar överhetens övergrepp mot dem själva. Alla hederliga människor, vilket i stort sett är alla, vet ju att samhället inte blir säkrare av att de övervakas, de är ju hederliga. Detta måste rent mentalt bortförklaras, annars blir det obekvämt, därför ursäktas "överheten".

  -steelneck

  1. ANDERSJALLAI skriver:

   Överheten vill och kommer alltid att vilja övervaka sina medborgare. Det ligger i deras natur, liksom din chef på jobbet. Kan han – gör han det. Tro mig! he he. Det är VI som måste säga ifrån. AJ

 3. Michael Gajditza skriver:

  Ett av de vanligaste argumenten från dom som är för olika former av övervakning brukar vara; "om man bara har rent mjöl i påsen……." Vad säger du om det argumentet?

  1. ANDERSJALLAI skriver:

   Det är enfaldigt, om jag ska vara uppriktig. Det är liknande argumentation som användes i forna Östtyskland för att försvara metoder och säkerligen många andra ofria länder idag. Det är principen som ska gälla och då handlar det inte om vem som har rent mjöl i påsen. Det är en principiellt farlig väg att avlyssna ALLA. MVH AJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *