Anders Jallai

Mördades Palme och Kennedy i nationens intresse?

Att John F Kennedy mördades genom en konspiration 1963, kan nästan alla svenskar tänka sig. Att Olof Palme mördades som följd av en konspiration 1986, kan nästan ingen tänka sig. Är inte det märkligt?

Det amerikanska representanthusets utvalda kommitté för lönnmord, kom redan 1979 fram till att det var mycket troligt att Kennedy mördades genom en konspiration.
Enligt en undersökning tror över sjuttio procent av alla amerikaner att Kennedy mördades genom en inhemsk konspiration och många misstänker att CIA var inblandade. Oliver Stones blockbusterfilm “JFK” handlar om precis detta.
I Sverige tror förmodligen över femtio procent av befolkningen att Olof Palme mördades av en ensam alkoholist, som dessutom kom undan. Och var det inte han så var det sannolikt en annan ensam gärningsman.

Varför kan nu inte en svensk överhuvudtaget tänka sig att underrättelse- eller säkerhetstjänst varit inblandade i mordet på Olof Palme?
Är vi så naiva eller handlar det om vår djupt rotade nationalism? Mantrat om det fredliga folkhemmet.

För några år sedan dök det upp ett nytt vittnesmål i fallet John F Kennedy. Det var CIA officeren E Howard Hunt som på sin dödsbädd lämnade över information till sin son om att Kennedy mordet arrangerades av en hemlig grupp inom CIA med namnet ZR/RIFLE. E Howard Hunt var medlem av gruppen som arrangerade den CIA-ledda hemliga invasionen av Cuba, populärt benämnd, Grisbukten. Gruppen fick senare under Kennedys tid vid makten uppdraget att försöka lönnmörda Kubas president Fidel Castro.

CIA agenten E Howard Hunt i Watergate förhören. Han var en av de inblandade ”rörmokarna”.

Bevismaterialet överlämnade Hunt till sin son strax före sin död och dessutom ställde han upp på en videoinspelning där han tydligt berättar hur Kennedy mördades av CIA Black Ops Department.
Enligt videon stod vicepresident Lyndon B Johnson bakom beställningen av mordet. Johnson som sedermera tog över presidentposten.
Att det funnits en hemlig avdelning för lönnmord inom CIA är bekräftat av den amerikanska Church-utredningen som tillsattes efter Watergate skandalen 1975 för att utreda CIA:s hemliga och olagliga operationer.

Se videon om E Howard Hunts vittnesmål på dödsbädden:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DbD_u7nUB_c[/youtube]

Men i Sverige skulle förstås ett motsvarande scenario vara fullständigt otänkbart?
Även om vår underrättelsetjänst, inklusive FRA och Säpo, samarbetar med utländska myndigheter, inklusive CIA, förekommer mord i nationers intressen bara i Guillous spionromaner!

Låt oss verkligen hoppas att det är en ensam galning!

De orden uttryckte utrikesministern Anna Lind, efter Palmemordet. Och hoppas är det fortfarande många som gör. Nyligen framträdde både Olof Palmes familj och Ingvar Carlsson i intervjuer där de pekade ut den ‘ensamma galningen’ Christer Pettersson, med hundraprocentig säkerhet, trots att killen är frikänd.
Visst är det en bekväm lösningen för många – på kort sikt. Men nu har det gått över 25 år. Om vi vill lösa mordet på vår statsminister är det dags att lyfta blicken bortom den ensamme galningen. Så länge han står i vägen är jag rädd att vi inte kommer någon vart. För att hitta Palmes mördare måste vi våga tänka det otänkbara. Vår egen underrättelsetjänst kan ha varit inblandad. Det har hänt förr och det kommer att hända igen! Ni vet säkert redan att jag inte för en sekund tror att det var Christer Pettersson som mördade vår statsminister. Men för att tilltala mindre övertygade, låt oss bara lägga Christer Petterson åt sidan för att kunna utforska alternativen.

Det finns likheter mellan Olof Palme och John F Kennedy. Båda ansågs alltför kommunistvänliga i det dåvarande politiska klimatet (soft on communism, enligt CIA). I Palmes fall bekräftas det av mina kontakter inom Säpo och den militära underrättelsetjänsten. Till och med det starka uttrycket landsförrädare förekommer.

Även om vi inte lyckas fälla en mördare tror jag att det går att komma fram till en förklaring bortom rimligt tvivel. Med tanke på den totala förvirringen som råder idag får vi vara nöjda om vi når så långt.

 
Hur gör vi då för att rubba det olyckliga status quo läget?
Först och främst måste fler svenskar öppna ögonen och nyktert se på vad som sker mitt framför ögonen på oss. Det innebär att kritiskt granska folkhemmets tillrättalagda propaganda och dubbelkolla alternativa informationskällor istället för att svälja allt med hull och hår. Visst, inget litet företag, men till skillnad från för 25 år sedan har alla idag de nödvändiga verktygen.
Därefter måste vi våga tro och tänka självständigt!

När Leif GW Persson i TV säger att det sannolikt låg en mindre konspiration inom polis, militär eller säkerhetstjänst bakom mordet på Palme, måste vi våga värdera hans påstående.

 
 

Även SVT reportern Lars Borgnäs kom i dagarna ut med en bok (Nationens Intresse) med samma tes.

När den mycket insatta f d Säpo-chefen Olof Frånstedt på ålderns höst säger i princip samma sak, bör vi faktiskt reagera (länk till  min videointervju med Frånstedt).
 
Lyssna på den här intervjun med just Lars Borgnäs om saker som döljs i Nationens Intresse och fundera över att det faktiskt är “våra egna” som medvetet vill föra oss bakom ljuset:
Lyssna: Nationella trauman, samtal med Lars Borgnäs

Försök också att ha ett öppet sinne om du läser min roman Landsförrädaren, där du får min dramatiserade version om hur mordet på vår statsminister gick till. En numera erkänd blandning av fakta och fiction.

Trevlig helg, Anders Jallai.

15 Comments

 1. Oscar skriver:

  Tror inte att så många tror på Christer P längre. Likheterna med Kennedymordet är slående.

 2. Jan Sundelin skriver:

  LIknelsen i all ära. Kennedy har länge intresserat mig minst lika mycket som OP. Men hur trovärdigt är egentligen det ”nya” vittnet E Howard Hunt?

  Kan känna att ett Youtube klipp med Hunt’s son känns rätt tunt. Det är inga små anklagelser han kommer med även om han till synes inte har något att förlora på sin dödsbädd. Konstigare saker har ju hänt så det vore intressant om du har mer info som kan underbygga värdet i hans påståenden?

  1. Anders Jallai skriver:

   Hej Jan.
   Håller med dig i generella termer. Det som gör att jag reagerade på det här vittnesmålet, var just att Howard Hunt var den han var. Lite som om Hans Holmér eller Ebbe Carlsson skulle gett ett liknande vittnesmål på sina respektive dödsbäddar. De liksom Howard Hunt satt mitt i händelsernas centrum. Ebbe Carlsson sa på sin \”dödsbädd\”:
   \”Alla ljuger om Palmemordet.\”
   Hans Holmér sa: \”Om sanningen om Palmemordet kommer fram – kommer det att skaka Sverige i dess grundvalar.\”
   Howard Hunt säger något liknande men i detalj. Han pekar ut hela mordkomplotten.
   Nu kan det förstås vara så att han vill dra in fler i komplotten och högre tjänstemän som självaste presidenten Lyndon B Johnson, av anledningar som är svåra att analysera. Kanske för att hitta en ansvarig om det nu var så att även Hunt var inblandad. Howard Hunt var nämligen en av inbrottstjuvarna/operatörerna i Watergate-affären och sysslade just med Black Ops inom CIA.
   Är du intresserad av att läsa mer om Hunt, ska du läsa hans memoarer som CIA operatör i det fördolda. Han var som sagt en av medlemmarna i CIA Black Ops. Hans bok heter: \”American Spy\” och går att köpa som begagnad på Amazon.com. En jävligt intressant bok som avslöjar många av de olagliga metoder som CIA använde sig av men säkerligen även av många andra u-tjänster, inklusive våra IB och SSI.
   En annan bok som avhandlar Lyndon B Johnsons eventuella inblandning i Kennedymordet är den 720 sidor långa \”LBJ, The Mastermind of JFK:s Assasination\” av Phillip F Nelson. Den går att köpa ny som pocket på Amazon.
   AJ

  2. Max skriver:

   Jo men han pratar om the big event vilket var kodnamnet som black ops/ op 40 lade till lönnmördaren.

 3. Gunnar Wall skriver:

  Du har så rätt, Anders! Visst finns det anledning att dra paralleller mellan Palmemordet och Kennedymordet – även om man förstås inte kan bevisa något om det ena genom vad som kan slås fast om det andra.

  En sak är i alla fall väldigt klar och det är att i båda fallen reagerade ansvariga myndigheter mycket snabbt för att sopa bort alla politiskt obekväma lösningar från banan.

  Lee Harvey Oswald, Kennedys påstådde mördare, sköts som bekant till döds i polishuset i Dallas av Jack Ruby, en nattklubbsägare med maffiakontakter. Ruby utförde sitt dåd bara två dagar efter Kennedymordet – det vill säga: långt innan det funnits möjlighet att göra en noggrann utredning av Oswalds roll i händelseförloppet.

  Inte desto mindre: knappt ett dygn efter mordet på Oswald skickade biträdande justitieministern Nicholas Katzenbach ett brev till Bill Moyers, en av den nye presidenten Lyndon Johnsons nära medarbetare och hävdade att det snabbt måste slås fast att Oswald varit ensam gärningsman – något som förstås inte Katzenbach kunde veta i det läget även om det skulle vara sant. (Och dessutom var det förstås inte hans sak att lägga fingrarna i en utredning som borde skötas av självständiga åklagare.)

  Så mekanismerna var definitivt väldigt lika de som sattes in när Holmér och Ebbe Carlsson snabbt sattes in för att lägga locket på om alla känsliga frågor kring Palmemordet.

  1. Anders Jallai skriver:

   Tack ska du ha, Gunnar, för bra info om Kennedymordet. Kennedy, liksom Palme var en nagel i ögat på underrättelsetjänsten av flera anledningar. Framför allt för att de hade en egen agenda. Det var både en styrka men kan också kritiseras. Kennedy exempelvis satte sin bror på justitieminister-posten; Robert Kennedy. Även han mördades några år senare när han var mitt uppe i presidentvals-kampanjen. AJ

 4. Bizarro skriver:

  Jag tror att vi återigen pratar om speglarnas värld. De flesta här utgår ifrån att det var SSI, CIA eller någon annan underrättelsetjänst från väst som sköt Palme. Saken hamnar dock i ett annat ljus om man tänker tvärtom. Det finns nämligen många obesvarade frågor.

  Varför skulle väst skjuta en man som startade IB? Varför skulle en man som startade IB överhuvudtaget göra det om han var rekryterad av öst och/eller hade sådana värderingar?
  Om jag vore GRU/KGB så skulle jag snarare sikta på att inflitrera ett parti som moderaterna. Och just ur den synpunkten faller det sig vääääldigt intressant då vi alla vet vem som äger aktier i Gazprom och som också har ställt sig väldigt positiv till den lilla gasledningen som håller på att dras i Östersjön.

  forts. i nästa inlägg.

 5. Bizarro skriver:

  forts.

  Jag tror att Palme mördades som ett sista steg i en total infiltration av Sverige. Varför kan annars gamla KFML-medlemmar som bevisligen har sprungit KGBs ärenden (ni vet vem jag pratar om) fortfarande yttra sig i tidningar som traditionellt sett har varit konservativa? Jag tror jag har svaret på det. Kanske för att dessa tidningar har varit infiltrerade av medlemmar från KFML (ni vet nog även här vem jag pratar om)?

  Hela det här samhället bygger ju idag på Karl Marx teorier. Det borde säga en hel del om Sverige…

 6. steelneck skriver:

  @Bizarro: Det där med speglar och hur dessa tolkas är bara en spegling av tolkaren i fråga. Exakt hela världen är alldelens genomfärgad av Marx och Engels, detta gäller alla industriella länder eftersom Marx idéer var barn av sin tid, den industriella revolutionen. Det var en mycket svår tid som förändrade samhället i grunden och även ledde upp till första världskriget genom hur industrialismen förändrade geopolitiken (WWII ser jag bara som en direkt konsekvens av I). Tyskland var de som ledde den industriella revolutionen, även om fröet till den såddes i England, det var i Tyskland som problemen uppstod först. Nya problem som krävde nya lösningar, problem som det gamla bondesamhällets politiker inte kunde lösa, det behövdes nytänkade. Marx var en nytänkare, faktiskt extremt radikal med tanke på att han verkade under mitten av 1800-talet. Idag är det knappast nytt någe mer, i vissa fall kanske tom. överspelat eftersom vi nu står på tröskeln till en ny samhällsomstöpande revolution, den digitala.

  Visste du att första internationalen grundades långt innan någon sovjetunion en var påtänkt, ja innan Lenin ens var påtänkt av sina föräldrar. Den grundades i England, spreds över europa och upplöstes 1876 i Philadelphia, USA. Att vi firar 1:a maj är också en sak som kommer från USA, inte från öster. Den firas sedan 1890 på initiativ av Andra internationalen, till påminnelse av Haymarketmassakern i Chicago 1886. Det är inte alls konstigt att de tongivande länderna i Marx fotspår var Tyskland, England, USA och först långt senare exesserna som kom ur den ryska revolutionen. (tsar)Ryssland var ju också en hyggligt framstående industrination med ambitioner på den tiden.

  De länder som inte är färgade av Marx är länder som ännu inte industrialiserats, vi talar alltså om de allra fattigaste diktaturerna i afrika, men snart gäller det inte där heller och vid det laget har europa, nordamerika och i alla fall delar av Ryssland börjat en ny era som troligen kommer att färgas av nya tänkare och filosofer som vi ännu inte ens vet namnet på och ännu mindre vilka idéer de kommer att komma med.

  Fundera, hur stort inflytande kan OP ha haft på det som hände i Berlin 1989? Betydelsen av detta för vapenindustri och maktbalanser? Detta då bara sagt som en liten tankeövning för att visa hur samma handling kan göra båda parter till fiender beroende på hur man tolkar det.

 7. Johnas skriver:

  C-G Östling dog 2010-09-09 i Bad Doberan. Nån som vet dödsorsaken?

  1. Anders Jallai skriver:

   Tack för info! Hur har du fått reda på det? Någon dokumentation?

   1. Johnas skriver:

    Skatteverket. Se ytterligare info här: Från https://www.flashback.org/t133416p2255

    "Sehr geehrte(r) XX,

    Leider muss ich Ihnen mitteilen, dass Herr Carl-Gustaf Östling* am 09.09.2010 im Krankenhaus in Hohenfelde, Ldkrs. Rostock ( Standesamt Bad Doberan Nr.* S 264/2010) verstorben ist.

    Mit freundlichen Grüßen
    YY
    Standesbeamtin"

 8. torbjornsassersson skriver:

  Tack Anders för en bra artikel om Palme och JFK-morden. Du har i en och samma artikel lyckats samla tillräckligt många referenser för vara övertygande. Just nu pågår ett annat mord, på Julian Assange. Jag la in ett inlägg om det: http://wp.me/p17M3t-2Qv med länk till artiklar om krigsmaterialindustrin som kanske lockar till läsning. Båda dessa artiklar refuserades för övrigt av Newsmill.

  1. Anders Jallai skriver:

   Tack ska du ha! Ska kolla in länken. Hans öde avgörs i nästa vecka.

 9. Staffan H Westerberg skriver:

  Man brukar säga att Palmeutredningen är världens största mordutredning. Det är en ganska god indikator på att Lee Harvey Oswald var oskyldig, eftersom mordet på Kennedy aldrig har utretts av någon. Hade FBI eller Dallaspolisen verkligen utrett mordet på JFK hade den utredningen i dagsläget (om mördarna aldrig åtalats) sannolikt varit hundratals gånger större än Palmeutredningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *