Anders Jallai

Läs Anton Modin på engelska

Jallai twitter banner 01

Äntligen dags för lite ny info på den här sidan.

Läs Anton Modin på engelska!

Hej, det var ett tag sen sist! Jag har ägnat mig åt mina engelska översättningar av Anton Modin seriens tre första böcker under en tid. Böckerna gavs ut som e-böcker på engelska i våras på Amazon.com Kindle Store. Nu är det dags för e-böckerna att komma ut i Sverige och övriga världen. På torsdag 1 oktober 2015 finns de översatta: Spionen på FRA, Landsförrädaren och Natoagenten att köpa på nätbokhandeln i Sverige och på iBooks.

Jag har fått hjälp av en översättare i USA, bland annat Kenth Åström i New Haven och jag har använt mig av två välmeriterade redaktörer, den ene i LA och den andre i Florida för att få böckerna att bli så bra som möjligt. Det är en hel del mixtrande med enheter, platser, myndigheter och egennamn innan det blir förståeligt för en utländsk publik. I det här fallet har vi fokuserat på en amerikansk publik och US engelska. Så om du har en kompis i utlandet som läser engelska så rekommendera gärna böckerna och hälsa från mig.

Du kommer att märka en del skillnader på översättningarna och de svenska originalen. Den svenska Spionen på FRA 2.0 som jag gav ut förra sommaren är däremot en svensk version av den översatta och redigerade engelska. Även Landsförrädaren och Natoagenten kommer att komma i 2.0 versioner som bygger på de ”nya” engelska versionerna. Översättningarna är hårt redigerade och delvis omskrivna, i mitt tycke är de bättre än originalen. I musikvärlden skulle man säga att de är remixade.

Böckerna har funnits att köpa på Kindle Store på Amazon.com (USA) sedan i våras och de har till min förvåning fått lika goda recensioner som i Sverige med några få undantag, också det som i Sverige. Ni kan läsa recensionerna på Amazon.com. Den första boken Deep State har legat topp tio på Spy Thriller- och Political Thriller-topplistan på Kindle Store under våren, vilket är glädjande. Det som kanske förvånar mig är att amerikaner verkar, förutom några få undantag, kunna läsa och uppskatta så pass nischade böcker Anton Modin serien. Det i en redan från början starkt nischad kategori som spionthrillers från kalla kriget som dessutom utspelar sig i Sverige.

I somras var det många läsare som turistade i Grisslehamn och kollade så att säga in omgivningarna vilket är kul. En del av dem träffade jag på byns olika restauranger eller i gästhamnen. Nu väntar jag på att den första amerikanska turisten ska dyka upp nästa sommar eller varför inte en japansk turist…

Det finns numer en amerikansk Facebook grupp för er som är intresserade. Den heter: ”Anders Jallai: Anton Modin Series – Scandinavian Cold War Secrets.” https://www.facebook.com/andersjallaiwriter 

Nu måste jag fortsätta jobba. Jag har fler nyheter på gång…

 

MVH, Anders Jallai

Jallai på havet sep 2015 sv

 

 

 

 

 

 

 

Några utvalda recensioner från Amazon US:

Unable to put this book down. I bought this book today, just wanting something different to read. I wasn’t expecting much, but ended up not being able to put my Kindle down. This is an awesome suspense/action book by Anders Jallai. There was never an issue with this book ever slowing down . It kept me guessing and literally on the edge of my seat. This has been the first book I have read of Anders Jallai, I know I will be coming back and reading some more of his work. All I know is if you love these types of books, you are going to become a fan of Jallai. (By Denise Vilcinskas on April 9, 2015)

A very interesting book given the current search by Sweden for Russian subs. Difficult to put down once you start reading. (Gerry Andrianopoulos on August 30, 2015)

RIVETING, FAST READ………THE STORY CONSIDERS THE ROLE OF GOVERNMENT IN SWEDEN. IT LEADS ONE ON A ROLLER COASTER RIDE CONTRASTING GOOD & BAD WHILE CONSIDERING WHETHER A GOVERNMENT IS EVER JUSTIFIED IN MAKING DECISIONS THAT HARM SOME FOR THE ”GREATER GOOD” (Nadine in Denver on September 17, 2015)

Good story well written. I purchased this book because this genre really appealed to me, it’s been a while since I was able to get an author that was willing keep the story as factual as possible without overstepping the plot, the characters have a lot of depth to them and I have to say you will not be disappointed by this series. (Jesse M. Amazon Top 500 REVIEWER on March 31 2015)

Hats Off! This is suspense at it’s highest level. Frederick Forsyth, John LeCarre and especially Tom Clancy; Eat your hearts out. There’s a new guy on the stage. Set in the cold and desolate parts of Northern Europe this thriller have you on the edge of your pants all the way from the foreword to the back cover. Especially with parts of it being based on real events, it makes you wonder what else is there. Are there similar events covered up in our American Special Operations? Anders Jallai (Russian?) seem to command not only the intelligence lingo but also have a unique insight to how these organizations operate on both an official, but also unofficial (and shady) level. With the exceptions of the cheesy romantic passes, I highly recommend this book to anyone with the slightest interest in Military intelligence operations, Black Ops and a good deal of action. (MacKenzie on February 13 2015)

Great ending to a great series. This picks up right where the last one left off! The actions starts off right away and there was so much intrigue that kept me reading until late hours of the night. The book is extremely well written at this point in book 3 of the series you feel like you get to know the main character. The end of the book was an amazing finish and I couldn’t think of a better way to cap a great series. I applaud the author with the craftsmanship put into this series. (Matthew on april 25, 2015)

You´ll enjoy reading. It takes a long time for scars to be healed. If you don’t understand that, then you probably will after reading this mysterious story about Anton Modin. It’s a great thriller and it reads fast. You’ll imagine how it feels to be under the water and investigating the terrible accident. You’ll enjoy every single minute reading it! (Natasa on April 29, 2015)

Excellent plot, believable in todays world status. Good insight into Scandinavian politics, specifically Swedish. (John F. MacDonald on July 13, 2015)

 

covercoverUnder Water omslag mindre

 

 

 

 

 

 

 

Deep State av Anders Jallai (e-bok, 2015)

Enemy of the State (e-bok, 2015)

4 Comments

 1. Nicolai skriver:

  Hej Anders, tack för fantastiskt spännande och intressant läsning,. Vad händer nu?

 2. Elsa skriver:

  Den försvunne professorns kUnskapsämnen var marklära och ekokemi. Ungefär så långt från hav , vågor och ubåtar man kan komma. Så enkelt var det med det.

 3. josefin skriver:

  Hej Anders! När kommer den ut som "vanlig" bok? äntligen säger jag bara! Ser jag fram emot. ha det bra!
  Josefin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *