Anders Jallai

Ny bok, ANOMALI

Hej, vänner! Idag publiceras min nya bok ANOMALI (1/12 2021). Det är den tolfte i ordningen i Anton Modin-serien. Boken finns i näthandeln som pappersbok, Mp3 och ebok. Den kommer inom kort på strömningstjänsterna och på biblioteken.

Vad handlar Anomali om? Anomali handlar om en historia som jag fick genom ett tips för några år sedan. Källan kom från gamla IB-03. Jag måste erkänna att jag inte riktigt trodde på historien från början och har därför väntat några år med att skriva om det. Vad som är sant eller inte vet jag helt enkelt inte. Det är upp till läsaren att bedöma. Det troligaste är väl att det inte alls har inträffat. Men en spännande läsning kan jag lova er. Jag blev åtminstone själv uppslukad under skrivandet av Anomali.

Som vanligt finns där en kontext av svensk undlåtenhet gentemot främmande makt. Det vill säga; vi gör vad storebror ber oss att göra, och denna undlåtenhet skapar ofta komplikationer i form av extrema mörkläggningsoperationer från våra underrättelse- och säkerhetstjänster, som ofta arbetar med politikernas bästa för ögonen mer än folkets. Jag går inte djupare in på vad boken handlar om men bifogar baksidestexten. Mycket nöje!

Anders Jallai, framför brasan i ett kylslaget och vintage Grisslehamn.

ANOMALI Beskrivning:

Det är högsommar i Grisslehamn. Solen skiner och kvällshimlen är så stjärnklar att man kan ana andra galaxer där ute. Anton Modin borde njuta. Men han har just gjort slut med Sofie och känner sig ensam. Hans son Alexander håller sig upptagen på sin nya ö i skärgården och alla gamla vänner lever sina egna liv. Mitt i högsommarvärmen fiskar två barn upp en skelettdel från djupet av Ålands hav. En skelettdel som borde fått stanna kvar i havet. När Göran Filipson, chef för militärens hemligaste enhet, ber Modin att beslagta fyndet, gör Modin motvilligt som han blir tillsagd. Snart inser han att det var ett stort misstag. 

Det finns krafter som gör allt för att sanningen om fyndet ska förbli dold. De tvekar inte när det gäller att döda, inte ens när det handlar om barn. Ju mer Modin forskar i fyndets historia, desto mer betydande blir hans gamla chefs ord: Någonting märkligt hände i Sverige på 1970-talet. Något lika märkligt som om jag berättade för dig att Elvis Presley lever. 
Och plötsligt måste Modin skydda, inte bara sig själv och sin son, utan också Nora, en åttaårig flicka som påminner om hans egen döda dotter.

Anomali är den tolfte fristående delen i Anders Jallais serie om den avhoppade underrättelseoperatören Anton Modin. En spionthriller-serie som kritiker menar håller sig otäckt nära verkligheten.
 

Var finns Anomali att köpa?

ADLIBRIS: https://www.adlibris.com/se/e-bok/anomali-9789188307279

BOKUS: https://www.bokus.com/bok/9789188307279/anomali/

2 Comments

  1. Anders L skriver:

    Tack för ännu en kanonbok!

  2. Rutger skriver:

    Mycket spännande! Har precis sätt dokumentären om Bob Lazard samt Joe Rogans intervju med den samme så detta kom perfekt!

    Har denna händelse alls uppmärksammats av media vid tiden det ska ha hänt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *