Anders Jallai

Barbrogruppen

I min bok Landsförrädaren förekommer en gruppering inom Natos Stay Behind organisation som kallas Barbrogruppen.

Fanns den på riktigt?

är en av frågorna  jag fått från många i Grisslehamn den här sommaren.

Första gången jag  hörde talas om Barbrogruppen var vid ett samtal med Säpochefen Olof Frånstedt. Han berättade att det fanns två grupper i Stockholmsområdet som på eget initiativ höll ett öga på potentiella landsförrädare, däribland även Olof Palme. Gruppen hade ett visst stöd ”uppifrån” i form av säkerhetskontroll på personal och underrättelseinformation från säkerhetstjänsten. Frånstedt ville inte gå så långt som att bekräfta att det verkligen var Stay Behind eller Arla Gryning som de också kallade sig, men bekräftade för mig att gruppen var känd av Rikspolischefen Carl Persson. Persson var enligt Frånstedt en av ledarna för Stay Behind i Sverige under 70-talet. Säpo gjorde heller inte något för att stoppa gruppens ”privata” spaningar på svenska medborgare.

Min teori i Landsförrädaren är att Stay Behind i form av Barbrogruppen stod bakom planeringen och utförandet av mordet på Paul Olofson. Mördaren tillhörde däremot inte gruppen, utan handplockades för uppdraget och utbildades (i skytte) samt manipulerades politiskt under en tid. Det är helt enligt praxis, alltså ett standardutförande i så kallade Black Ops, och förebilden kommer från CIA Black Ops Division som var mycket aktiva under det kalla kriget. Avdelningen hade bland annat till uppgift att planera statskupper i kommunistländer som syftade till att störta USA-ovänliga regimer. Om de inte lyckades, iscensattes ibland till och med ’elimineringar’ av politiska ledare. Den misslyckade Grisbukt-operationen med målet att invadera Kuba 1961,  mordförsöken på Fidel Castro och stödet av Contras är bara några uppmärksammade exempel. Idag är det belagt genom amerikanska utredningar och avhemligade dokument att CIA Black Ops var gemensam uppdragsgivare.

Jag frågade Olof Frånstedt om Barbrogruppen för ett tag sedan och även om hans svar är lite flytande så tror jag att ni fångar andemeningen i denna intervju (19 min!):
[vimeo]http://vimeo.com/27317139[/vimeo]

Till sist tänkte jag göra något som jag normalt inte gör. Min tredje och sista del i fakta/fiction trilogin om Sverige under det kalla kriget är avslutad. Jag lämnade nyss in manuset till förlaget. Det känns skönt att åtminstone ha grunden klar och därför tänkte jag dela med mig av en informell intervju jag gjorde med en toppchef inom SSI. Den är intressant, speciellt som komplement till Olof Frånstedts uppgifter då det därmed finns vittnesmål, dels från Säpo-sidan och dels från den militära IB/SSI sidan. Den intervjuade har varit socialdemokrat och statssekreterare i försvarsdepartementet och således varit ansvarig för kontakterna mellan regeringen och SSI. Dessutom har personen varit hemlig agent inom IB. Jag kallar personen för IE.

2010 09 17: Lunch med IE, f d avd chef IB och statssekreterare Försvarsdepartementet där han ansvarade för ledningen och kontakterna med underrättelsetjänsterna och FRA.
Han såg ut som på bilderna från 1970-talet. En otroligt fräsch, välvårdad och välhållen man. Sympatisk, glimten i ögat och ett proffs rakt igenom. Inte helt ärlig men öppen ändå där det passade. Han ljög exempelvis om att han inte visste något om DC-3:an men erkände ändå att han hört talas om den 9:e mannen, amerikanen på DC-3:an och samarbetet med engelsmännen. Inte med CIA var han tydlig med.
Han jobbade under, och mycket nära Birger Elmér. Sa att Elmér blivit lurad av CIA och MI6 på sjuttiotalet då Palme kom till makten och fram till Elmérs avgång 1982 som han bekräftade. Elmér hade då informellt lett IB/SSI i samarbete med den officielle chefen Gösta Lundström.

Intressant att Elmér skulle ha blivit lurad, jag tror mer på att de inte litade på honom (min anm.).
IE var mkt intresserad av Frånstedts uppgifter och antydde, tycker jag, att ”Olle kan veta vem som mördade OP”. Själv ”var han övertygad om att det var CIA som gjorde det”. Han hade hört talas om det från en MI6 kontakt med namnet E O Falkirk att mördaren var italiensk New York bo. Med gissningsvis maffiakontakter. Han berättade vidare att det förekommit mkt desinformation från både MI6 och CIA angående Palmemordet vilket han tyckte, tydde på att de låg bakom mordet. Bl a var Polisspåret och Säpospåret sådana skenspår. Konstigt att de velat lägga skulden på P-G Näss organisation, (min kommentar).

Ebbe Carlsson skulle var en av dem som blivit desinformerad enligt IE. Han var på väg att träffa en MI6 man i England men mötet stoppades av MI6. Mannen hette Edwards.
Stay Behind startade redan 1944 i Sverige enligt I E. IB startade 1957 och I E började på IB 1965 efter att ha gjort lumpen där först.
33 åringen var reservmördaren. Därför flytten till USA senare och mordet på honom, enl IE.
Journalisten Karl Gunnar B på AB var en MI6 kontakt och han spred desinformationen om polisspåret redan på tisdagen efter mordet.

Motivet att mörda Olof Palme handlade om Palmekommissionen och den kärnvapenfria zonen i Skandinavien.
Även Egon Bahr-planen som Palme stödde var en nagel i ögat på Nato.
Claes Palme var ”också” sovjetisk spion. OP:s bror. Han var advokat och tog jobb åt den sovjetiska ambassaden. Bl a när ett sovjetiskt fartyg gick på grund utanför Stockholm ca 1978. Han var sjörättsadvokat. Han blev sedan styrelseordförande i MATRECO Bil. Han blev bl a inbjuden till Sjöfartsministeriet i Moskva som han besökte. Tidningen Contra startade 1976 och ”fejdade” ut efter OP mordet enligt IE. Ingick i CIA och kampanjen mot Palme.
Björn Wollrath, VD på Skandia 1986 var en man jag borde träffa, tyckte han.

Säpochef Hjälmroth ville initiera en undersökning mot CIA efter mordet men stoppades av UD med kabinettssekreterare Schori. Ingvar Carlsson var en av regeringens IB/SSI kontakter!!
IE var själv med och organiserade Stay Behind och visste att försvarsstabscheferna var militära chefer inom Stay Behind. Bl a Kurt Göransson (som Mr X nämnde) Carl Almgren, Bo Westin, Gunnar Eklund, Lennart Ljung!!! Och Bror Stefenson!!! Och Stig Synnergren!!!
På IB och SSI var det Elmér, Thede Palm, Gösta Lundström och Bengt Wallroth.
Hans W, Electrolux-chefen var ”skum” och kan ingå i en OP komplott. Läs hans memoarer, sa IE (och Sista kontraktet. Min anm.).

ANALYS: Gunnar (Mr X) berättade att han värvades av en Kurt. Det kan vara och är sannolik Kurt Göransson, Försvarsstabschefen. Westring var hans föregångare men han mördades av Kubaner i en flygolycka, åtminstone trodde Säpo det enligt hans personakt. Kurt Göransson var chef över Stay Behind i Sverige och hans närmaste man kan ha varit Sven Olof O som också ingick i nätverket enligt Gunnar. Gunnar värvades som radiooperatör ca 1951. Han hämtade själv sin radioutrustning i USA. När Gunnar sa att OP mördades av sina egna menade han Stay Behind. Han tillhörde tillsammans med Elmér denna exklusiva skara.
Bror Stefenson var helt säkert Stay Behind, sa IE. Alltså var han en av de ledande på 1980-talet och vid mordtillfället. Det förklarar hans och Ljungs sena middag på mordkvällen. Även Almgrens frus ryktesspridning om OP hos frisören förklaras härmed. (Hon spred ryktet om att Palme var sinnessjuk till sin frissa).

Om 33 åringen ingick, då ingick säkerligen S E också. Och EAP och Contra. IE vet förmodligen mer än han säger. Han var så tvärsäker först att svenskar inte var inblandade men sedan när jag stod på mig, vek han sig och sa att svenskarna i så fall bara hade ett övervakande uppdrag. Gunnar (Mr X) kan ha haft kontakter med Wennerström p g a Stay Behind och att Wennerström ingick i detta nätverk. Därför den svarta bilen från amerikanska ambassaden som följde efter Karin Rosén (se Spionen på FRA).

IC var Stay Behind 100 %. Det tror jag utan att veta.
Tillägg: I Lampers IB utredning står det att IE sagt till Neutralitetspolitik-kommissionen att Anders Thunborg varit en av de första namnen på Krigs IB:s lista (Stay Behind). Dessutom har IE sagt till Olle Alsén på DN och Borgnäs att IC var CIA asset (förtrolig kontakt). Lampers skriver i sin utredning att Olof Palme sannolikt var med och startade Stay Behind i Sverige på 50-talet, därför jobbet på IB. Till sist; Frånstedt sa till mig senast att OP var högsta hönset i Arla Gryning tillsammans med ÖB Synnergren och Rikspolischefen Carl Persson.
Alltså: Högsta hönset i Arla Gryning misstänktes vara KGB-agent!!!

Vad sägs? En fullständigt osannolik komplott med alla ingredienser man kan önska sig som spionförfattare. Spioner och dubbelagenter hit och dit som till och med florerade hos frissan på Östermalm.

Oavsett om alla uppgifter stämmer eller ej, kan vi konstatera att det var en besynnerlig tid! Och, ett besynnerligt mord på vår statsminister …

Visst är Sverige fantastiskt!? …
/ Anders Jallai från solstolen i Grisslehamn

31 Comments

 1. steelneck skriver:

  Ja vilken soppa. Jag börjar mer och mer tro att alla ingående "ingredienser" rört ihop det så till den milda grad att ingen av dem egentligen visste vad de höll på med och att mordet därmed blev någon form av misstag när någon kände sig tvungen att agera utifrån just sin uppfattning om soppan de själv var en del av. Tänk dig en vilsen ingrediens där i soppan när kocken just rört om ordentligt, att vara mitt i den omtumlande virveln gör nog att man får det lite svårt.

  Det blir lätt så där på den nivån av maktspel där alla har sina agendor, intressen och ränksmideri i syfte att gynna sig själv och motarbeta sina motståndare. Alla oftast med en glödhet övertygelse om det är just dem själva som tillhör den "goda" sidan. Folk vill sällan ont, men är ibland minst sagt fartblinda om man säger så. I efterhand kan också saken se än värre ut när eftertanken sätter in och misstagen skall mörkas.

  1. Jan Uddgren skriver:

   Tja misstag och misstag… det kan diskuteras men utrymme för initiativ i synnerligen begränsade sammanhang kanske uppstod i Soppan…. för personer men begränsad insikt om "helheten". Att alla sedan mörkar sin del är väl nästan en automatisk reflex.. Se bara alla affärer och hur det ageras där.

 2. Klangen skriver:

  Jag ska genast köpa dina böcker Anders. Men jag vill veta en sak först; har du medvetet eller omedvetet utelämnat fakta/indicier som är ofördelaktiga eller partsinlagor som är ofördelaktiga för den bild du sprider? I så fall är du nog mer av en historierevisionist. Att du är konspirationsteoretiker vet vi, men du framstår som en väldigt sansad sådan och jag lägger ingen negativ konnation i ordet i samband med dig! Orden "konspiration" och "teoretiker" sammanfattar ju faktiskt det du sysslar med. Jag säger inte att jag inte tror på dig, men tro är allt vi kan göra när man inte har mordvapnet eller ett och samma tydliga motiv bland gärningsmännen/gärningsmannen, en gärningsman som måste kunna bindas till vapnet som ju är försvunnet. En sak är säker, Krister Pettersson hade inget motiv, det var det som rättegången föll på, och så förstås att det inte fanns något mordvapen. Jag kommer inte riktigt ihåg, men kanske gick det aldrig så långt som till rättegång mot KP, allt de hade var ju Lisbeths vittnesmål.

  Jag tror inte på att Lisbeth Palme, som Olof Frånstedt sade, obstruerade utredningen medvetet. Hon var nog bara sorgstucken.

  Mvh Roger Klang:)

  1. Anders Jallai skriver:

   Hej Roger. Jag är inte som du säger konspirationsteoretiker. Det framgår i videon på hemsidan från Expressen-TV om konspirationer. Konspirationer som Nineeleven, månlandningen. Etc är jag helt ointresserad av. Jag skriver o forskar om Underrättelse o Säkerhetstjänster. Där var konspirationer under det kalla kriget legio. Blir lite förvånad att många fortfarande inte greppat detta. Det finns hundratals böcker skrivna om det här. Alltså: att det kalla kriget skulle vara en konspirationsteori är inte vetenskapligt underbyggt utan önsketänkande.
   Jag har inte utelämnat information medvetet, även om det kan verka så. När du närmar dig sanningen, trillar ofta korten på plats. Se ex mina inlägg tidigare i år om DC-3:an. Ännu har ingen lyckats slå hål på dem av den enkla anledningen att det inte går. Samtigt skiter jag faktiskt i om du och andra tror på mig eller inte. Det är inte målet med mitt projekt vilket jag tror framgår om du läser mina böcker. Målet är att berätta det jag vet. Hemsidan kommer ligga uppe långt efter min död. AJ

 3. Hej. Väldigt intressant artikel, men du skrev fel årtal: "IB startade 1967" Det ska väl vara 1957?
  Finns på sjätte stycket eller vad man nu kallar det 😉

  Mvh Ingemar.

  1. Anders Jallai skriver:

   Hej Ingemar. Självklart ska det vara 1957. En felskrivning. Ska rätta upp. Tack ska du ha.

 4. Anon skriver:

  Företeelserna du beskriver (på ett mycket läsvärt sätt) måste ha utvecklats över tiden och blivit mer raffinerade. BlackOps är ett väldigt effektivt maktmedel och makthavarna har knappast blivit mer hederligare över tiden…

 5. Zzooter skriver:

  Ja, det finns många "speglar" och kopplingar mellan personer. Jag har precis läst klart "Landsförrädaren" och det enda jag saknade i den var kopplingen till Carl-Fredrik Algernon. Eftersom du hade en koppling mot Bofors, så satt jag mer eller mindre och väntade på att även denna "städoperation" skulle dyka upp, speciellt när Cats Falck fanns med i intrigen…
  Men det kanske kommer i del 3?? 🙂

 6. Jan Uddgren skriver:

  Härligt att få det dokumemterat från en operativ chefs mun att man kände till vilka som var i farten med spaning och vilka som var WT män samt att det inte sågs av Säpoolket som någon ide att ens försöka gå till botten med det vilket ja var fullt begripligt med tanke på samspelet Calle Lidbom, Ebbe Carlsson och Holmer. Känns ganska skönt med en sådan bekräftelse på det man själv inte kunnat bevisa…

  Naturligtvis vet han som gjort säkerhetskontrollerna också namnen på medlemmarna och insåg därmed att det var utsiktslös precis som PG och Tore vek sig i det avseendet men samtidigt markerade tydligt att "härtill var de nödda och tvugna" och gjorde motstånd mot aktiv medverkan i tokerierna.

  Nu vet vi alltså vilka som övervakade OP ,deras uppdragsgivare och delvis bakgrunden samt kanske vilka hantverkare som kan ha anlitats för fotarbetet skuggning samt de som medverkade i att det inte lösts.

  Det återstår att reda ut de praktiska turerna och utvecklingen som ledde till själva skotten. Mycket tyder ju på att det var både improviserat och oväntat med tanke på hur taffligt mörkningen var till även om det var som påståtts sanktionerat vilket jag ännu inte är säker på att det var.

  1. Ragnar Lodbrok skriver:

   Anders: Jag uppskattar att du fortsätter att lägga ut kompletterande information här på bloggen. Inläggen är ibland mer informativa än boken. Grattis också till att manuset till den tredje boken är färdigt. Har du firat med en brakmiddag på "The Rocks" förlaga i Grisslehamn? 🙂

   Jan: Det är uppenbart att Frånstedt sitter inne med namnen på medlemmarna i Barbrogruppen. Han myntade t.o.m. namnet! Jag utgår även från att han kommunicerat vad han vet till Palmeenheten. Man kan ha viss förståelse för att han inte såg någon mening att höra av sig så länge Holmér och Ebbe Carlsson styrde mordspaningarna. Men nu när alla politruker från den gamla eran gått ur tiden, så finns det väl inget som hindrar Edqvist och Skarp från att köra Stay behindspåret i botten? De har väl tillgång till Säpos och den militära underrättelsetjänstens arkiv? Nåja, jag är inte naiv men "i den bästa av världar" borde de i alla fall ha det.

   1. Anders Jallai skriver:

    Hej Ragnar! Tack ska du ha. Ja det kändes skönt att avsluta tredje delen. Nu har jag berättat det viktigaste jag vet om det kalla kriget i Sverige. Det finns visserligen mer i gömmorna men jag tror att framförallt en yngre generation kan må bra av att få höra den ”sanna” historien om Sverige under det kalla kriget. Istället för att läsa dessa i många fall statsfinansierade reklamböcker om Sverige, socialdemokratin och folkhemmet som publicerats de senaste åren.

    Ja, det kanske är lite naivt att tro att Palmegruppen har några andra motiv än att dricka kaffe, sortera papper och stoppa känsliga handlingar. Varken GW, jag själv eller någon annan får ut några dokument av vikt. Det är nästan som ett skämt. Jag har fått se politikers person-akter i Säpo-arkivet med det känsligaste innehåll du kan tänka dig, men jag får inte ut förhören med alla Skandia väktarna!!
    Det pågår fortfarande en statsstyrd mörkläggning av Palmemordet och det är ingen konspirationsteori utan ren fakta. Jag känner igen det så väl från DC-3:an och dess mörkläggning. Förlängningen av preskreptionstiden var det sämsta som kunde hända för oss som vill ha fram sanningen om mordet. För ingen tror väl att hemligstämpeln beror på förundersökningssekretess i över 25 år!

   2. Jan Uddgren skriver:

    Självklar finns det mycket mer än vad som framkommit hittills.

    Jag tror inte att det händer något med mindre än att det tillsätts en ny utredning. Signalen att det inte görs är tyvärr en mindre lovande signal. Edkvist har spelat ett fult spel med Donald F och Lennart Håård vid flera tillfällen genom att haka på deras omtugg av gamla avförda grejer på ett sätt som bär desinformatörens signum. Han är i högsta grad en del av problemet inte av lösningen. Även andra medlemmar av Palmegruppen har misstolkat och manipulerat materialet för att få ihop det kring CP och man kan nog säga att de varit en del av mörkläggningen inte ett offer för den i flera fall. Säpo visste var man ville leta från första dagen. De är de enda som i samverkan med KSI kan reda ut denna typ av konspiration… de enda som har kompetensen. Parlamentariska utredningar är inte heller att tänka på. Se bara hur Marjasin försökte hindra insyn.

    Kanske någon slags sanningskommission med amnesti. Fast mest tror jag faktiskt på att de som varit inblandade kommer på att det kanske är bäst att berätta och undvika missförstånd i det som oundvikligen kommer att demaskeras. Jag tror att det finns sådana som dragits in i detta utan att förstå hur illa det var.

 7. Jan Uddgren skriver:

  Visst är det på ett sätt glädjande att OF kan bekräfta det man anat och sätta namn på grupper och kanske också personer. Wt männen fanns… de hörde till Staybehind, de var inte okända i underrättelseväldens inre krets.. Den spanade mot OP som sågs som en potentiell säkerhetsrisk och man använde sig troligen av folk med erfarenhet av civil spaning och troligen var det även så att det i en trång krets bland dem bestämdes att OP skulle tas bort.

  Det är bara lite synd att det skulle ta sådan tid för dem som visste och anade att få det ur sig även om det är begripligt att man fogat sig. Kanske var den utlösande faktorn när man ändrade lagen för att bibehålla förundersökningssekretess. Några insåg kanske att de måste berätta och de stegvisa avslöjanden som skett efter den ursprungiga preskriptionsdagen måste vara motivernade för de inblandade som är livet fortfarande att ge sin version. Frågan är när de inser att det lönar sig mer att tala än att tiga?

  Nu återstår detaljer och några sammanhang att reda ut. Frågorna är flera. Det kan ju knappast vara de gamla diffusa misstankarna via Engelsk och Amerikansk underrättelsetjänst som föranledde denna aktivitet från Barbro och Leon…. Mer konkret information bör väl ha legat bakom???

  Frågor som söker svar är om förflyttningen av och senare den märkliga flykten av Stickan Bergling var en del av denna bakgrund. Man undrar också om det fanns andra utländska underrättelsetjänster med goda kontakter i svensk politik och administration och hög motivation att angripa Palme?

  Det jag tänker på är kanske Palmes största antagonister i Välden. Israeliska underrättelsetjänsten som hittills väl är de enda som undgått misstankar i olika spår trots att de kanske var bland dem som hade bäst förutsättningar att plantera sådant via lojala personer inom statsledning och underrättelsetjänst samt en stark motivation pga OPs personligt stora insatser för att göra Arafat och PLO till en diplomatiskt accepterad part. Kan de ha haft en roll i att elda på misstankarna mot OP i det här fallet med personliga kontakter som föranledde de hemliga gruppernas aktiviteter eller kan de t o m ha spelat en ännu mera aktiv roll?

  Som sagt följdfrågorna söker svar. Och jag är helt säker på att svaren kommer.

 8. Johan S skriver:

  Med all respekt för er som gillar att fundera över mer eller mindre överdrivna konspirationsteorier, men tror någon på allvar att någon stat eller underrättelsetjänst skulle varit villig att riskera de gigantiska konsekvenserna och den enorma skandal ett avslöjande av deras inblandning skulle inneburit, bara för att ersätta Palme med Ingvar Karlsson? Vad jag vet så innebar detta skifte på statsministerposten ingen förändring av Sveriges politik eller attityder mot omvärlden som ens skulle kommit i närheten av att göra denna extrema risk värd att ta.

  Det skulle blivit en skandal som hade fått t.ex. Watergate och Iran-Contra att framstå som en fis i rymden. Och som dessa skandaler visade så kan man aldrig någonsin garantera till 100% att sanningen inte kommer fram till slut. Det finns ingenting som mordet på Palme åstadkom eller kunde förväntas åstadkomma som skulle kunna fått någon stat eller underrättelsetjänst att ta en sådan enorm risk.

 9. Anders Jallai skriver:

  Hej Johan och tack för att du läser o kommenterar sidan.
  Många med insikt i mordet tror att det ligger en organisation bakom mordet. Därmed inte sagt att en statlig organisation genomfört mordet.
  Jag tänker inte räkna upp samtliga namn här.
  Ex har CIA mördat eller beställt mord på utländska ledare. Det tillsattes t o m en utredning i USA för att utreda dessa mord eller black-ops som de kallas. CIA har genomfört flera mordförsök på Fidel Castro. Jag kan ge dig många exempel. Watergate är bara ett sällsynt misstag i arbetet som pågår dagligen, än idag. Det är unika inblickar i en annars helt dold och stängd värld för de allra flesta.
  Antar att du själv inte har någon erfarenhet av ledande uppdrag inom underrättelse-, säkerhetstjänst eller högre politisk tjänst och bara tycker i största allmänhet. Men det är okej och jag förstår dig. Börja med att läsa min bok Landsförrädaren så ska jag sedan ge dig fler lästips.
  Vi hörs, AJ

 10. Jakob H skriver:

  Palmemördarna ingiick sannolikt inte i någon av de här anförda grupperingarna. Däremot hade de fångat upp Palmehatet inom den sfär där de var verksamma. De agerade på eget bevåg och förverkligade det som andra i deras omgivning bara talat om. En av mördarna hade en kontakt som gav honom insyn i livvaktsskyddet. Mordet var planerat att äga rum i gränderna i Gamla Stan efter bion, men av en slump yppades ett tidigare tillfälle. Den efterföljande mordutredningen handlar om vanlig svensk inkompetens, inte medveten mörkläggning. Vi talar här om en liten helsvensk konspiration utan förankring i statsapparaten..

 11. albertveli skriver:

  Angående Black Ops m.m. Al Jazeera publicerade här om dagen en förvånansvärt ingående artikel: http://t.co/aclNdMj

  US Special Operations Command (SOCOM) utför idag hemliga uppdrag i 75(!) länder. Det är 60% av jordens länder. Deras budget är ofantlig. Siffrorna som återges i artikeln är bara den officiella delen. Sen finns även en inoficciell del som bl.a. finansieras genom illegala affärer (samarbete med maffia osv). Det är oftast så Black Ops fungerar. Anledningen är att om de kan fixa fram egen finansiering behöver de inte informera politikerna i Washington om vad de sysslar med… Underrättelsetjänsternas värld är sannerligen bisarr.

  1. Anders Jallai skriver:

   Tack Albert!
   Al Jazeera har förmodligen inte CIA något större inflytande över.
   Ett sätt på 70-80 talen var illegal vapenhandel. Bofors ex men även CIA sålde vapen illegalt till Iran och använde vinsten till att stödja Contras rebellerna i Nicaragua i deras kamp mot socialistregeringen där. Den s k Contrasaffären. Iran var USA och Natos fiende vid den tiden men vapenförsäljningen (lv-robotar) var tänkt som muta för att frige den amerikanska ambassadgisslan. Några viktiga CIA anställda.
   När Bofors smugglade krut till Iran via Östtyskland, var kanske syftet närbesläktat med Iran/contras affären. Kan ge min högra på att pengarna gick till Arla Gryning. AJ

   1. Anders Jallai skriver:

    Iran/Contras affären var alltså en black-ops. Glömde nämna det. Bofors vapensmugglingen kan alltså ha ingått i black-ops i Sverige. Vilkas uppdrag ofta utfördes av Arla Gryning/krigs IB. AJ

 12. albertveli skriver:

  Angående Black Ops m.m. Al Jazeera publicerade här om dagen en förvånansvärt ingående artikel: http://t.co/aclNdMj

  US Special Operations Command (SOCOM) utför idag hemliga uppdrag i 75(!) länder. Det är 60% av jordens länder. Deras budget är ofantlig. Siffrorna som återges i artikeln är bara den officiella delen. Sen finns även en inoficciell del som bl.a. finansieras genom illegala affärer (samarbete med maffia osv). Det är oftast så Black Ops fungerar. Anledningen är att om de kan fixa fram egen finansiering behöver de inte informera politikerna i Washington om vad de sysslar med… Underrättelsetjänsternas värld är sannerligen bisarr.

 13. albertveli skriver:

  Angående Black Ops m.m. Al Jazeera publicerade här om dagen en förvånansvärt ingående artikel: http://t.co/aclNdMj

  US Special Operations Command (SOCOM) utför idag hemliga uppdrag i 75(!) länder. Det är 60% av jordens länder. Deras budget är ofantlig. Siffrorna som återges i artikeln är bara den officiella delen. Sen finns även en inoficciell del som bl.a. finansieras genom illegala affärer (samarbete med maffia osv). Det är oftast så Black Ops fungerar. Anledningen är att om de kan fixa fram egen finansiering behöver de inte informera politikerna i Washington om vad de sysslar med… Underrättelsetjänsternas värld är sannerligen bisarr.

 14. albertveli skriver:

  Angående Black Ops m.m. Al Jazeera publicerade här om dagen en förvånansvärt ingående artikel: http://t.co/aclNdMj

  US Special Operations Command (SOCOM) utför idag hemliga uppdrag i 75(!) länder. Det är 60% av jordens länder. Deras budget är ofantlig. Siffrorna som återges i artikeln är bara den officiella delen. Sen finns även en inoficciell del som bl.a. finansieras genom illegala affärer (samarbete med maffia osv). Det är oftast så Black Ops fungerar. Anledningen är att om de kan fixa fram egen finansiering behöver de inte informera politikerna i Washington om vad de sysslar med… Underrättelsetjänsternas värld är sannerligen bisarr.

 15. albertveli skriver:

  Angående Black Ops m.m. Al Jazeera publicerade här om dagen en förvånansvärt ingående artikel: http://t.co/aclNdMj

  US Special Operations Command (SOCOM) utför idag hemliga uppdrag i 75(!) länder. Det är 60% av jordens länder. Deras budget är ofantlig. Siffrorna som återges i artikeln är bara den officiella delen. Sen finns även en inoficciell del som bl.a. finansieras genom illegala affärer (samarbete med maffia osv). Det är oftast så Black Ops fungerar. Anledningen är att om de kan fixa fram egen finansiering behöver de inte informera politikerna i Washington om vad de sysslar med… Underrättelsetjänsternas värld är sannerligen bisarr.

 16. albertveli skriver:

  En teknisk kommentar till Anders. Det verkar som att vissa av dina kommentarer bara syns om jag har javascript avslaget. Slår jag på javascript försvinner dina kommentarer, men istället dyker några nya kommentarer upp som inte syns när javascript är avslaget 🙂 (jag slår på/av javascript med en firefox-plugin, no-script)

  1. Anders Jallai skriver:

   Tack Albert!

   Inte bra om kommentarer inte syns! Använder en tredjepartslösning som heter IntenseDebate. Jag framför genast.

 17. Insider skriver:

  Make it simpel stupid. Så brukar man uttrycka sig när man inte lyckas knäcka ett problem. Enkelt är Christer Pettersson, Alla advokater och åklagare man kände uttryckte samma uppfattningar efter den friande domen: Hade offret varit en annan än Palme hade CP dömts med råge. Men nu gick det troll i processen, en akademisk frossa. Och det vet man ju hur det slutar i rättsprocesserna. Katastrofalt.

  Min egen kännedom och bekantskap med CH styrker en sådan syn. Varför dessa evinnerliga konspirationsteorier. Se på verkliga attentatsmän, Anna Lindh med flera. Alla knepiga särlingar, utan uppbackning av någon enda enskild. Knäppskallar helt enkelt.

 18. Jan Uddgren skriver:

  Att insider inte är det minsta vare sig insider eller insatt framgår tydligt.

  Alla advokater åklagare mfl kände inte all så som du uttrycker det vilket är väl omvittnat. De enda som ansett att CP skulle fällas är lekmännen i Tingsrätten som lät sig manipuleras av trycket.

  Samtliga domare motstod trycket och gjorde en annan bedömning trots detta massiva tryck från etablsemanget. Inte heller Högsat domstolen ansäg at CP var något enkelt svar. Snarast är det märkligt att han ens kom på fråga när det fanns tovis mer indicier mot VG som avskrevs av åklagare.

 19. error21 skriver:

  Det handlar om den lite mytomspunna "Babrogruppen"! Inte obekant, antar jag…? https://www.flashback.org/sp36603635

 20. Calle skriver:

  Såg av en händelse att Skandiahuset rivits (kanske är gamla nyheter?), några bilder inneifrån
  http://www.jornmark.se/places_intro.aspx?placeid=

  Ser ingen bar dock… ; )

 21. @photosbyniklas skriver:

  Pratas om Stay behind och Barbrogruppen i dagens Aftonbladet… 🙂 http://www.aftonbladet.se/nyheter/article22332104

 22. Lars-Erik Svahn skriver:

  Lite information om Barbro fa Geijerstam Sagnell:
  http://iesho.blogspot.se/2018/04/47-barbro-af-gei

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *