Anders Jallai

Vad gjorde Hans Holmér kvällen då Palme mördades?

Hans Holmér

 

Här kommer ett  julinlägg som du kan läsa mellan pepparkakor o glögg. Jag har egentligen inte jobbat igenom det här materialet än och det är lite spekulativt, men det är så pass intressant och faller så fint in i det stora pusslet, som du kan läsa om i min bok Landsförrädaren. Det vill säga; svaret på vem som mördade Olof Palme.

Journalisten Sven Anér påstod redan för flera år sedan att chefen för Palmeutredningen, Hans Holmér inte var där han påstod sig vara – natten då Olof Palme mördades. Inget jag la någon jättestor vikt vid då, eftersom Anér sprutade ut ”sanningar” som var alltför otroliga för att ta till sig. Jag själv, svenska folket men även Anérs egna kollegor hade svårt att tro på det. Det var som om Anér hade helt egna källor. Så här i efterhand, ca 20 år senare, framstår hans uppgifter desto intressantare. Då, när uppgifterna var aktuella i och med Anérs bok Affären Borlänge, Bokskogen 1995, reagerade jag kanske på att Holmér åkte upp för att åka Vasaloppet redan på fredagen? Jag har själv åkt Vasaloppet och de flesta motionärer, liksom jag själv åker upp på lördagen, eftersom loppet går på en söndag. Det andra jag la märke till var valet av övernattningsort – Borlänge. Det ligger hela 19 mil från starten i Sälen. Alltså ungefär halvvägs, eftersom Borlänge ligger ca 22 mil från Stockholm. Vad hade Holmér i Borlänge att göra om han skulle åka Vasaloppet? Det skulle ha tagit flera timmar att ta sig till Sälen på söndagsmorgonen med all trafik. Loppet börjar 08.00. Holmér hade varit tvungen att gå upp mitt i natten! Men visst det är möjligt att han skulle åka till Sälen på lördagen, men det har han aldrig sagt något om. Varför åka ”bara 22 mil”, cirka 2,5 timmars bilfärd på fredagen för att sedan ta in på ett hotell som han inte bokat i förväg? Var det för att komma ”lagom nära” Sveavägen? Jag vet – spekulationer. Men kan Holmér ha haft någon förhandsinformation om mordet eller rent av var en av spelarna? Så här skriver Holmér själv om sin skidresa:

”Lyckligt ovetande om alla problem ligger jag och sover på Scandic hotell i Borlänge. Jag är på väg till Sälen och min 18:e Vasaloppsstart i rad. Vid middagstid på fredagen lämnade jag Stockholm och jag har tillbringat kvällen med att stoppa i mig bananer, russin, jordnötter, choklad, koreanska äppelpäron, vingum och öl. Den egendomliga uppladdningen med kolhydrater inför ansträngningen på söndagen har följts av min kvinna (Åsa, min anm.) med förståelse men med förundrade ögon. Jag sover gott. Telefonen är knäpptyst. Jag har inte heller någon personsökare med mig som kan pipa och störa friden. Vasaloppshelgen är faktiskt den enda helg på året, då poliserna på ledningscentralen inte vet hur de ska få tag på mig.” (Hans Holmér, Olof Palme är skjuten, sid 26)

Läs vidare om mina spekulationer:

Anér påstår i Affären Borlänge, att Hans Holmér inte befann sig i Borlänge på mordnatten, som Holmér själv sagt. Ett ganska magstarkt påståenden och om det är sant – sensationellt och konspiratoriskt. Men framför allt – mycket komprometterande för Holmér själv. Så här skriver Sven Anér om sin egna undersökning i boken Cover Up: Palmemordet:

”Den 26 maj 1988 kontaktar Anér receptionschefen Maj Lundén på hotell Scandic och frågar om Hans Holmér bott på hotellet den 28/2 – 1/3 1986. Hennes svar kommer dagen efter: Nej, vi har inga hotellhandlingar som visar att Holmér skulle ha bott på hotellet den här natten. Istället för liggare har vi kopior av hotellräkningarna, införda i kronologisk ordning. Där finns Holmér inte med. Han har inte bott på hotellet den natten.”

Anér påstår i sin bok att ingen sett Holmér på hotellet. Varken på fredagskvällen eller lördag morgon. Än mindre sett hans kvinna, Åsa.

 

Hans Holmér

 

Länspolismästare Holmér som på eget bevåg tog över Palmeutredningen redan dagen efter mordet. Trots att han varken hade rätt utbildning eller erfarenhet av att leda mordutredningar. Han hade enligt uppgift inte ens utrett en cykelstöld innan han tog sig an Palmemordet. Ljuger Holmér om vad han gjorde på mordnatten? Och hur kom det sig att Sven Anér gav sig på just Holmér. Holmér som jobbade mycket nära regeringen och Ingvar Carlsson. Här ligger en hund begraven, tycker jag. Vad tycker du? Jag har i alla fall grävt lite i Holmérs eftermäle. Kunde helt enkelt inte låta bli. Holmér är död – jag vet – men sanningen måste fram. Jag har frågat runt bland poliser i Stockholm, Säpochefer och gamla kollegor till honom. Även talat med några ur den gamla Palmegruppen som Holmér ledde. Det här är bilden som målas upp av honom:

HH var maktgalen. Han kunde gå över lik för att nå sina mål. Han var mycket manipulativ. Han körde tjänstebil på fyllan. Några tidigare kollegor målar ut honom som psykopatisk. Han ljög friskt och ogenerat. Han hotade kollegor som hindrade honom. Han styrde Stockholmspolisen lite som sin egen maffia. HH kände Palme. Det var IB chefen Birger Elmér som rekommenderade Palme att utnämna HH till Säpochef 1970. HH var SSI. HH och Ebbe C planterade kurdspåret, redan innan mordet.  

Inga fina ord och inget jag kan bekräfta, men så sa de och det är viktigt när vi går vidare i undersökningen om var Hans Holmér befann sig under mordnatten. Anér har i sin bok Affären Borlänge, noggrant undersökt och kommit fram till genom bland annat vittnesmål att Holmér inte bodde på Scandic hotell Borlänge under mordnatten. Anér påstod t o m att GW Persson visste om det och sagt det till Anér! Vad ska man tro? Om Hans Holmér ljuger om var han var på mordnatten och sedan blir chef över mordutredningen då är det verkligen en hund som begravts levande. Eller hur? Och var kurdspåret något man planerade medvetet? Jag bestämde mig för att försöka få svar på den viktiga frågan: Ljuger Holmér om sina förehavanden på mordnatten? Om min sannolikhetsmodell kommer fram till att han gör det, då ligger han illa till. Det med tanke på allt märkligt som hände i mordutredningen och även det som hände efter att han avgått, ex Ebbe Carlssonaffären. Därom råder enligt min modell, ingen tvekan. Men ljuger han verkligen om det här – att han var i Borlänge? Är inte det  lite väl konspiratoriskt?

Nu kommer jag till ett avsnitt i den här historien där jag tyvärr måste be dig lita på mig. För jag vill inte slakta mina källor. De kanske träder fram själv så småningom. Men de har hört sig för inom Stockholmspolisen under en tid och fått veta; att de flesta i Palmegruppen mycket väl visste att Holmér inte var i Borlänge under mordnatten. Han var i Solna, hos sin älskarinna.

 ”Hela mordutredningen började med en stor jävla lögn.”

Que!!??

 ”Han var hos sin älskarinna. Det där med Borlänge var en stor jävla lögn”, enligt citat från källa inom f d Palmegruppen.

Vad sägs? Holmér ljög om Borlänge för att dölja att han var hos sin älskarinna. Palmeutredningen förfalskar uppgifter, som de sedan ger till journalisten Sven Anér som bevis för att Holmér var i Borlänge. Någon vittnar falskt för att skydda Holmérs älskarinna. Är det trovärdigt? Ja kanske, om det rört sig om maffian. Fungerade Stockholmspolisen verkligen som en maffia på åttiotalet? Vad jag vet så skilde sig Holmér någon tid efter Palmemordet. Holmér bodde hos Ebbe Carlsson vid tiden för Ebbe Carlssonaffären men här har jag ingen exakt tidsperiod.

Frågan är: Skulle polischefen i Stockholm, tillika chef över Sveriges genom tiderna viktigaste utredning, ljuga om var han själv befann sig för att skydda sin älskarinna? Och skulle han göra det ända fram till sin död, mer än tio år senare? Eller rör det sig om något mycket värre – nämligen att Holmér visste om att Olof Palme skulle mördas den här helgen? Ja, svara på den och du har kanske svaret på hela mordgåtan.

 

Hans Holmér

 

Jag forsätter gräva och finner ett vittnesmål som lämnats in till Palmeutredningen flera år efter mordet. Det är riksdagsmannen Jerry Martinger som skrivit ett dokument som är märkligt och just på grund av det fallit i glömska bland alla toktips i utredningen. Ett tips som jag själv tidigare haft svårt att ta till mig. Men Sven Anér har tagit upp det här i sitt eget magasin Palmenytt nr 7, augusti 2002.

Dokumentet, om det är sant, är en avgörande pusselbit i förmodligen hela Palmeutredningen – och den stora frågan är om vi ska våga tro på det eller inte?

Jag tänkte referera hela dokumentet så att du som läser, själv kan göra dig en uppfattning om vad du ska tro på eller inte. Du bestämmer själv. Svagheten är att det är en andrahandsuppgift, dock bekräftad till delar av källan själv.

Till dokumentet: Det här vittnesmålet lämnades in till den dåvarande moderate riksdagsmannen och ordinarie ledamoten av justitieutskottet, Jerry Martinger i slutet av åttiotalet. Vittnet Rolf Dahlgren var vid tiden för Palmemordet, chaufför åt Länspolismästare Hans Holmér. Innan du läser vittnesmålet från Holmérs chaufför, vill jag att du tänker på Arla Gryning, Stay Behind eller Krigs IB. Jag vill att du tänker på Sektionen för Särskild Granskning inom Säpo och Sektionen för särskild inhämtning, SSI, inom den militära underrättelsetjänsten. Tänk på det jag skrivit i ”Landsförrädaren” och ”Spionen på FRA” och du får ytterligare en fin pusselbit som plötsligt passar alldeles utmärkt i konspirationen.

 

Dahlgrens dagbok

Rolf Dahlgrens almanacka

 

Jerry Martingers dokument:

”Vid ifrågavarande tidpunkt tjänstgjorde Dahlgren bl. a. som chaufför åt länspolismästare Hans Holmér. Tjänstgöringen följde i allmänhet en på förhand uppgjord tidsplan men kunde ibland också innebära plötsliga, ej planerade ”inhopp”. Den 28 februari 1986 (morddagen) var det meningen att Dahlgren skulle tjänstgöra under tiden 15.00 – 24.00. Strax efter lunch blev han emellertid uppringd av Hans Holmér som uppgav att Dahlgren kunde vara ledig nämnda dag bortsett från att han måste utföra en hämtning på Stockholms Central under mitten av eftermiddagen, 15.00. Dahlgren strök då den anteckning om tjänstgöring som han gjort i sin dagbok samtidigt som han talade med Holmér i telefon. Som skäl för att ge Dahlgren ledigt uppgav Holmér följande: ”Jag avser inte att vara i Stockholm under kvällen.” Dahlgren vet inte varifrån Holmér ringde, men han utgick från att samtalet kom från Holmérs tjänsterum på Polishuset.

Holmér sa (till Dahlgren) att en mansperson skulle hämtas vid Centralstation och därefter köras till Slottskajen. Där blev Dahlgren tillsagd att vänta medan mannen uträttade ett ärende. Enligt Holmér skulle mannen sedan transporteras till Polishuset. Tidpunkten för nämnda hämtning var ungefär den tid då Dahlgrens tjänstgöring egentligen skulle börja, alltså någonstans omkring klockan 15. Dahlgren fick uppfattningen att den person som han skulle hämta var en polisman som kommit med tåg från någon annan del av Sverige. Men att det skulle handla om en polis var bara en gissning från Dahlgrens sida. Dahlgren kände inte heller igen den person som han mötte vid Centralen. Enligt Dahlgren såg mannen ut att vara en chefsperson i 60-årsåldern (Anders Glock? min anm.), men även detta var en gissning från Dahlgrens sida. Mannen presenterade sig inte ens för Dahlgren, men hade inga problem att finna fram till Dahlgrens bil eftersom han tydligen var förberedd på såväl bilens som Dahlgrens utseende.

Vid Slottskajen var det mycket trångt med bilar, men Dahlgren hittade en tom parkeringsruta som låg närmast Mynttorget. I samband med att mannen steg ur bilen passerade moderate partiledaren Ulf Adelsohn förbi och mannen, som inte sagt något till Dahlgren under hela färden, sa då: ”Titta, där går Adelsohn.” Dahlgren fick inte uppfattningen att mannen var närmare bekant med Adelsohn på något sätt, bara att mannen kände igen Adelsohn när han såg honom gå in i ett av husen vid Mynttorget ett stycke från bilen.

Mannen (som Dahlgren hade hämtat) var borta cirka tjugo minuter, men Dahlgren vet inte åt vilket håll denne begav sig. På särskild fråga uppger Dahlgren emellertid att han är ganska säker på att det inte var till något av Riksdagens hus som mannen gick, eftersom Dahlgren menar att han i så fall skulle ha sett detta med hänsyn till sin position i bilen. När mannen kom tillbaka hade han mycket bråttom och uppgav att han nu måste skynda sig till Polishuset. Dahlgren blev stressad och råkade i samband med att han backade ut från parkeringsrutan köra emot en annan bil. Han steg ur sin bil och tittade på den påkörda och såg att en mindre skada uppstått på den andra bilens ena bakskärm. Dahlgren sa till den skjutsade mannen att han inte kunde åka iväg utan vidare utan måste ”ordna upp” det inträffade med den andra bilens ägare, men det gjorde den andra mannen upprörd. ”Det har vi för helvete inte tid med”, sa denne med höjd röst. ”Jag tar numret och ordnar den saken senare”, sa mannen, varefter Dahlgren körde iväg.  

Under färden från Slottskajen till Polishuset förekom inte något samtal mellan Dahlgren och mannen han skjutsade. När man kom fram till Polishuset, underströk mannen att han ville köra ned i Polishusets garage, vilket Dahlgren gjorde. Nere i garaget stod två personer som Dahlgren uppfattade som yngre polismän och väntade på mannen (Särskild Granskning? min anm.).

Efter det att Dahlgren utfört skjutsningsuppdraget körde han hem till sin bostad (nedre Kungsholmen). Han brukade ibland ta med sig bilen hem för den händelse det skulle dyka upp något ”plötsligt uppdrag”. Och eftersom den aktuella dagen hade börjat lite konstigt med ett hämtningsuppdrag trots inställd tjänstgöring, ville Dahlgren ”vara på den säkra sidan”.

 

Holmérs chaufför Rolf Dahlgren

Rolf Dahlgren

 

Vid 16.15 tiden kom två manliga kolleger på besök till Dahlgrens bostad. Kollegorna hade med sig en flaska whiskey. Eftersom Dahlgren sällan drack sprit och dessutom hade en egendomlig känsla av att det skulle dyka upp något extrauppdrag under kvällen lät Dahlgren kollegorna dricka ensamma. Dahlgren gjorde i ordning lite kaffe åt sig själv och de tre satt sedan och pratade i ungefär en timme. Därefter hämtades kollegorna av den enes fästmö. Bara några minuter efter det att kollegorna lämnat Dahlgrens lägenhet kom en annan polisman helt oväntat till Dahlgren. Han kände inte denne polisman närmare men vet att vederbörande jobbade nära Hans Holmér. Den besökande polismannen uppgav att han medförde ett uppdrag från Holmér som innebar att Dahlgren, trots tidigare besked om ledighet, skulle tjänstgöra under kvällen och hämta Holmér vid en viss tid. Dahlgren vill inte uppge på vilken plats som han skulle hämta Holmér, men säger att platsen i fråga låg ”ganska många mil från Stockholm”. Dahlgren vill heller inte närmare gå in på frågan vid vilken tid han skulle hämta Holmér eller på vilket sätt han skulle ta sig till platsen för hämtningen. På särskild fråga huruvida hämtningen skulle ske på vanligt sätt, d v s med bil, uppger Dahlgren att han i nuvarande läge är förhindrad att svara på det. Men Dahlgren lovade att eventuellt återkomma på denna punkt.

Med anledning av att Dahlgren inte vill lämna några uppgifter om hur hämtningen av Holmér gick till uppstår här en lucka i berättelsen. (Hämtades HH i Borlänge? Min anm.)

Dahlgren uppger sedan att han och Holmér från ungefär klockan 22.30 kryssade runt i Stockholm på ett sätt som Dahlgren hade svårt att förstå. Holmér gav hela tiden Dahlgren order om att köra runt till olika platser. Dahlgren uppger att det nästan kändes som att han körde omkring med en turist som bara skulle se sig omkring. Vid 22.45-tiden, när han befann sig vid Mariatorget, steg Holmér ur bilen och gick fram till en husingång invid något slags hotell. Dahlgren såg hur Holmér där pratade med en man i porten, och på vägen ut från denna gav mannen Holmér en kvällstidning. Dahlgren uppger att han på grund av mörker hade svårt att iaktta den andre mannens utseende. Efter det att Holmér satt sig i bilen, bad den andre mannen Dahlgren att vänta några minuter medan Holmér läste något i tidningen. Därefter fortsatte färden in mot de mer centrala delarna av stan. Olika delar av Sveavägen passerades därvid ett flertal gånger.

Den man som Dahlgren skjutsat tidigare under eftermiddagen (Centralen-mannen 60 år, min anm.) hämtades vid Operan ”några minuter före 23” och åkte med runt kvarteret vid Rådmansgatan ett flertal gånger. Det verkade som om mannen och Holmér letade efter något eller någon där, varefter mannen släpptes av i trakten kring Odenplan. Dahlgren minns inte exakt till vilken adress som mannen i fråga transporterades.

Strax före 23.30 (mordet skedde 23.21, min anm.) befann man sig vid ”ena kanten av Hagagatan”. Det är oklart om Dahlgren menar den norra eller södra delen av gatan. Holmér steg där ur bilen och gick fram till en man i 25-årsåldern, cirka tio meter bort (Arla Gryning? Min anm.). Det verkade som om Holmér hade stämt möte med mannen eftersom Holmér strax dessförinnan givit Dahlgren order om att köra till just denna plats. Efter några minuter kom Holmér tillbaka och berättade att Olof Palme blivit skjuten på Sveavägen.       

Färden fotsatte därefter mot den plats där mordet på Palme skulle ha ägt rum. Dahlgren tyckte då att det var konstigt att Holmér inte ville stanna på platsen där det nu samlats en hel del folk. Men Dahlgren fick bara order att ”rulla sakta förbi”. Dahlgren är säker på att han och Holmér passerade mordplatsen sju minuter efter mordet.

Någon halvtimme senare när man efter fortsatt rundkörning i Stockholms centrala delar befann sig på Norr Mälarstrand, fick Dahlgren order om att stanna bilen och hämta en väntande kvinna i 50-årsåldern (Barbro? Min anm.). Kvinnan skjutsades till en adress i Sundbyberg. Dahlgren minns inte adressen, men han minns att han, en stund efter att kvinnan lämnat bilen och man kört från platsen, upptäckte att kvinnan glömt kvar någon sorts jacka eller dylikt i bilen.

Dahlgren fick slutlige order om att köra till Mälarhöjdens tunnelbanestation, där han lämnade av Holmér strax före klockan 00.30. I samband med att Holmér steg ur bilen påminde han Dahlgren kraftfullt om Dahlgrens tystnadsplikt avseende hans uppdrag för Holmér under dagen och kvällen.

Innan Dahlgren körde från platsen såg han att Holmér steg in i en mörkblå Volvo, i vilken det förutom föraren satt minst ytterligare en person. Den kvarglömda jackan tycktes inte vara något problem, eftersom Holmér tog med sig den när han lämnade Dahlgrens bil.

Ja, vad säger du? Fakta eller fiktion? Jag får i alla fall rysningar när jag läser texten. Den har en otäck och omedelbar känsla av sanning. Den är logisk, går att rekonstruera och har som jag ser det inga svaga punkter förutom luckan mellan 17.30 – 22.30, fem timmar. Det som slår mig är att det enligt vittnesmålet, inte rings i några telefoner under hela kvällen. Alla kontakter sker personligen eller via bud, dessutom verkar alla kontakter välkoordinerade. Om man spekulerar vidare, kan besöket hos Dahlgren med spritflaskan ha varit att få en hållhake på honom. Om Dahlgren körde Holmér med sprit i kroppen, kunde man hota med avsked. Många detaljer luktar underrättelseoperation eller s k black ops. Vågar du tänka det otänkbara?

 

God jul och gott nytt år, önskar Anders Jallai

 

 

Se även den här länken om GW:

”Palme mördades av polis”

 

Leif GW Persson har en egen teori kring Palmemordet, och en polisman står som skyldig.

 

http://nyheter24.se/nyheter/inrikes/531337-palme-mordades-av-polis

 

Tills sist – en nyhetssändning på TV4 från 17/8-1995 där polisspåret  och Palmeutredningen tas upp. TV4 om polisspåret Den 18/8 1995, dagen efter det här inslaget meddelar statsminister Ingvar Carlsson att han avgår. Källa i Rosenbad som jag talat med, berättar att det kom helt oförberett och vände upp och ned på regeringskansliet. Se även extramaterialet.

 

 

 

EXTRAMATERIAL:

Kommissarie Gösta Söderström

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För några år sedan träffade jag relativt regelbundet, den f d poliskommissarien Gösta Söderström i Herräng. Han lärde mig mycket om Palmemordet och han var också ett av få ögonvittnen på platsen för mordet. Han var i tjänst mordnatten och var den förste polisen på platsen några minuter efter skotten. Gösta berättade att han misstänkte Holmér för delaktighet i mordet och han berättade även om Rolf Dahlgrens vittnesmål. Han hade själv ringt upp kollegan Rolf Dahlgren efter att han fått höra om hans uppgifter och skrivit ner konversationen. Den löd:

 

 ”Samtal med Rolf Dahlgren på telefon. 1990-09-01, kl 15.30:

Söderström: – Är det sant att du tjänstgjorde som bilförare åt Holmér under natten då Olof Palme mördades?

Dahlgren: – Ja, det stämmer.

Söderström: – Var hämtade du honom?

Dahlgren: – I Falun.

Söderström: – Var det inte i Borlänge som du hämtade honom? Han skulle ju åka Vasaloppet, övernatta på Scandic hotell och köra ensam med bil till Stockholm.

Dahlgren: – Det stämmer inte.

Söderström: – Hur kan det komma sig att ni kunde vara på mordplatsen sju minuter efter mordet.

Dahlgren: – Vid Sveaplan.

Söderström: – Om detta stämmer måste ni ha varit på brottsplatsen kl 23.30 när jag och en kollega anlände, men jag såg aldrig till Holmér.

Dahlgren: – Vi åkte bara förbi.”

 

Senare i december samma år 1990, förnekar Dahlgren i ett polisförhör, att han kört Holmér. Han var inte i tjänst den veckan överhuvudtaget, trots dagboken. Han förnekar t o m att han samtalat med poliskommissarie Söderström.

Den 27 februari 1991 sänds ett TV program i TV3 där Dahlgren intervjuas genom brevinkastet på sin dörr. Det lyder:

 

”Reportern: – Att du körde Holmér på mordnatten i Stockholm, är det sant?

Dahlgren: – Ja.

Reportern: – Kan du inte öppna dörren och berätta lite grand?

Dahlgren: – Nej.

Reportern: – Varför vill du inte öppna dörren?

Dahlgren: – Det är hemligt. Fattar du inte det.

Reportern: – Är det hemligt?

Dahlgren: – Jaa.

Reportern: – Men det är sant att du körde honom i Stockholm?

Dahlgren: – Jaa.

Reportern: – Har du fått påtryckningar om att du inte ska berätta det?

Dahlgren: – Ja.

Reportern: – Av vem då?

Dahlgren: – Det berättar jag inte för dig.

Reportern: – Men är det någon som sagt till att du inte ska säga någonting?

Dahlgren: – Min chef, jaa.

Reportern: – Vem är din chef?

Dahlgren: – … Du vet …

Reportern: – Körde ni förbi mordplatsen?

Dahlgren: – (tystnad) Vi var där, ja.

Reportern: – Hur dags då?

Dahlgren: – Fråga Holmér.

Reportern: – Kommer du ihåg hur dags ni var där?

Dahlgren: – Fråga Holmér. Eller hans fästmö, hon var också med.

 

En dryg vecka senare kommenterade Holmér uppgifterna som: sinnesförvirrat svammel.

(källa: Sven Anér, Palmegåtan – mot en lösning)

Se TV-inslag från 1991 om Holmér och Dahlgren. Reporter är Augustprisvinnaren Göran Rosenberg: http://youtu.be/ek96jnICRSE

Dagen efter TV4 inslaget greps två unga män på taket till Ingvar Carlssons tjänstebostad. Se nedan. (Arla Gryning?)

Aftonbladet 18 augusti 1995

Aftonbladet 18 augusti 1995

44 Comments

 1. Roger Klang skriver:

  Anders!

  Mycket intrigierande! Jag kommer ihåg att jag av en egentligen ogrundad anledning vid 90-talets början misstänkte Ingvar Carlsson för mordet på Olof Palme. Då trodde jag att det hade att göra med den tröga flyktingmottagningen under Palmes tid, eftersom Ingvar Carlsson mycket, mycket snart efter mordet gjorde ordet flyktingar till sitt mest använda offentliga ord efter orden "och, att, det, den", och flyktingmottagningen tog raketfart från allra första början under Carlsson. Men tänk om USA, eller Reagan som var president då, slutligen hade tröttnat på Palme? Tänk om han (dem) var beredda att offra Sverige likt en bonde i ett schackspel om inte svenskarna gjorde sig av med honom? Kanske tänkte Reagan att det skulle bli lättare att deala med Sovjetunionen om man hade klara gränser, det svenska (läs Palmeitiska) dubbelspelet hade kanske gått för långt?

  Att regeringen och regeringens förlängda arm SÄPO var och är en mafia är för mig ingen mindblower längre, även om det var det i början av 90-talet. Men det är skillnad på en mafia styrd av psykopater, och en mafia styrd av sunda människor. En mafia styrd av psykopater är betydligt mindre öppen, än en mafia styrd av normala människor som är mycket mera sofistikerad. En mafia styrd av psykopater har ingen moralisk bevekelsegrund, utan enbart en av snöd vinning. När psykopaterna styr liksom på medeltiden, och till del i länder som Ryssland, f.d. Sovjetunionen, speciellt under Stalin som själv var psykopatisk, så kan tvister endast lösas genom att endera parten dödas eller betvingas med kriminella medel – hot, utpressning, mord eller dyl. på anhöriga. Det är så svårt att ta sig upp ur ett medeltida system, men så lätt att halka in i ett! Som tur är så utgör äkta psykopater endast en procent i varje given population, men eftersom denna procent är så ambitiösa för makt så måste man akta sig för vem man utnämner till en chefspost. Psykopater drar alltid ned företaget eller organisationen eller landet i ineffektivitet, för de kan inte styra eftersom de saknar förmågan till moraliskt tänkande, men de kommer förvånansvärt ofta undan ansvaret för det. En framgångsrik psykopat ljuger bara när han har något att tjäna på det, men då ljuger han alltid och obesvärat. Öppenhet motverkar psykopater, eftersom dessa inte är öppna av naturen. Det är jättesvårt att spota en psykopat om man inte är utsatt för hans sadistiska streak. Så länge han är på väg upp och du har en nyckelposition över honom i samhället så kommer han att smöra dig tills han får en hållhake på dig, först då blir du medveten om vem han är. Ingvar Carlsson är naturligtvis ingen psykopat, men makt korrumperar även de sunda. Eller vad sägs om det unisona stoppet på Ingvar Carlssons, statsmediernas och de övriga mediernas flyktinggullande, simultant med samhällsomvälvningarna sommaren 1990, i två-tre månader från dag ett när åskan gick och spektaklet blev öppet så användes ordet flyktingar inte en enda gång i något medie från att ha figurerat i varje medie, tidningar, radio och TV i åtskilliga artiklar och i varje utgåva och sändning. Glöm inte de uppblossande flyktingförläggningsbränderna, attentatsförsöken som simultant med flyktinggullestoppet plötsligt inom loppet av två veckor gick från 0 attentatsförsök till över 20 attentatsförsök mot flyktingförläggningar över hela Sverige utan att medierna gjorde någon koppling. Snacka om att denna konspirationsteori är bevisad! Vi är styrda av en mafia. Det finns mycket jag kan skriva om detta, men folk ska läsa det också.

  Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

 2. Roger Klang skriver:

  Anders!__Mycket intrigierande! Jag kommer ihåg att jag av en egentligen ogrundad anledning vid 90-talets början misstänkte Ingvar Carlsson för mordet på Olof Palme. Då trodde jag att det hade att göra med den tröga flyktingmottagningen under Palmes tid, eftersom Ingvar Carlsson mycket, mycket snart efter mordet gjorde ordet flyktingar till sitt mest använda offentliga ord efter orden "och, att, det, den", och flyktingmottagningen tog raketfart från allra första början under Carlsson. Men tänk om USA, eller Reagan som var president då, slutligen hade tröttnat på Palme? Tänk om han (dem) var beredda att offra Sverige likt en bonde i ett schackspel om inte svenskarna gjorde sig av med honom? Kanske tänkte Reagan att det skulle bli lättare att deala med Sovjetunionen om man hade klara gränser, det svenska (läs Palmeitiska) dubbelspelet hade kanske gått för långt?__forts. följer

 3. Roger Klang skriver:

  Att regeringen och regeringens förlängda arm SÄPO var och är en mafia är för mig ingen mindblower längre, även om det var det i början av 90-talet. Men det är skillnad på en mafia styrd av psykopater, och en mafia styrd av sunda människor. En mafia styrd av psykopater är betydligt mindre öppen, än en mafia styrd av normala människor som är mycket mera sofistikerad. En mafia styrd av psykopater har ingen moralisk bevekelsegrund, utan enbart en av snöd vinning. När psykopaterna styr liksom på medeltiden, och till del i länder som Ryssland, f.d. Sovjetunionen, speciellt under Stalin som själv var psykopatisk, så kan tvister endast lösas genom att endera parten dödas eller betvingas med kriminella medel – hot, utpressning, mord eller dyl. på anhöriga.

 4. Roger Klang skriver:

  forts. Det är så svårt att ta sig upp ur ett medeltida system, men så lätt att halka in i ett! Som tur är så utgör äkta psykopater endast en procent i varje given population, men eftersom denna procent är så ambitiösa för makt så måste man akta sig för vem man utnämner till en chefspost. Psykopater drar alltid ned företaget eller organisationen eller landet i ineffektivitet, för de kan inte styra eftersom de saknar förmågan till moraliskt tänkande, men de kommer förvånansvärt ofta undan ansvaret för det. En framgångsrik psykopat ljuger bara när han har något att tjäna på det, men då ljuger han alltid och obesvärat. Öppenhet motverkar psykopater, eftersom dessa inte är öppna av naturen.

 5. Roger Klang skriver:

  forts. Det är jättesvårt att spota en psykopat om man inte är utsatt för hans sadistiska streak. Så länge han är på väg upp och du har en nyckelposition över honom i samhället så kommer han att smöra dig tills han får en hållhake på dig, först då blir du medveten om vem han är. Ingvar Carlsson är naturligtvis ingen psykopat, men makt korrumperar även de sunda. Eller vad sägs om det unisona stoppet på Ingvar Carlssons, statsmediernas och de övriga mediernas flyktinggullande, simultant med samhällsomvälvningarna sommaren 1990, i två-tre månader från dag ett när åskan gick och spektaklet blev öppet så användes ordet flyktingar inte en enda gång i något medie från att ha figurerat i varje medie, tidningar, radio och TV i åtskilliga artiklar och i varje utgåva och sändning.

 6. Roger Klang skriver:

  forts. Glöm inte de uppblossande flyktingförläggningsbränderna, attentatsförsöken som simultant med flyktinggullestoppet plötsligt inom loppet av två veckor gick från 0 attentatsförsök till över 20 attentatsförsök mot flyktingförläggningar över hela Sverige utan att medierna gjorde någon koppling. Snacka om att denna konspirationsteori är bevisad! Vi är styrda av en mafia. Det finns mycket jag kan skriva om detta, men folk ska läsa det också.__Mvh Roger Klang, Lund Scaniae Sverige

 7. Konstapel Kask skriver:

  Vet man namnen på männen som greps på Ingvar Carssons tak?

 8. Robban skriver:

  Holmer visste vad som skulle hända. Det var många som visste men ingen gjorde något eller vågade göra något rättare sagt. Hans uppdrag var sannolikt att se till att mördaren kom undan men även folk i Säpo var inblandade. En skam för Sverige.

 9. Jocke skriver:

  Jag har en fråga Anders. Tror du att fienden verkligen lät Holmér gå genom livet med en älskarinna vid sin sida utan att det utnyttjades på något sätt? En människa som utan eftertanke visar upp sådana svagheter kan man inte lita på, än mindre låta ha en betydande roll i ett statsministermord. Håller du inte med? En vanlig dödlig undrar ju vad mer han har gömt i garderoben. Vore jag chef på SSI skulle jag ha tänkt till två gånger innan jag lät en sådan man dra i några trådar. Alldeles för utåtagerande för min smak.

  Det hela måste onekligen ha varit ett vågspel. Birger Elmér verkar dock ha fattat tycke för Holmérs bristande omdöme redan på 70-talet. SSI eller ryssen… det är frågan. För att två parter ska nå ett beslut måste de bägge vara överens… det är i alla fall säkert.

  God Jul 🙂

 10. Jocke skriver:

  Jag har en fråga Anders. Tror du att fienden verkligen lät Holmér gå genom livet med en älskarinna vid sin sida utan att det utnyttjades på något sätt? En människa som utan eftertanke visar upp sådana svagheter kan man inte lita på, än mindre låta ha en betydande roll i ett statsministermord. Håller du inte med? En vanlig dödlig undrar ju vad mer han har gömt i garderoben. Vore jag chef på SSI skulle jag ha tänkt till två gånger innan jag lät en sådan man dra i några trådar. Alldeles för utåtagerande för min smak.

  Det hela måste onekligen ha varit ett vågspel. Birger Elmér verkar dock ha fattat tycke för Holmérs bristande omdöme redan på 70-talet. SSI eller ryssen… det är frågan. För att två parter ska nå ett beslut måste de bägge vara överens… det är i alla fall säkert.

  God Jul 🙂

  1. Anders Jallai skriver:

   Hej! Jag vet inte hur långt vi kommer genom att försöka analysera Holmers ev älskarinna. Vi vet för lite om henne och även Holmer själv. Hon vägrar träda fram vilket är synd. Hon vet säkert en del om det här. Holmers styrka i de här sammanhangen var hans politiska kontakter och hans hårda grepp om Stockholmspolisen. Han hade dessutom varit Säpochef. Han var fåfäng, psykiskt stark, hänsynslös och manipulativ. Inget talar emot att han skulle ha varit inblandad på något sätt. Däremot höll han sig i bakgrunden, kanske i en ledande position, om vi går efter hans chaufförs utsaga.

   1. Jocke skriver:

    Ja, det finns säkert mycket man kan att säga om Holmérs starka sidor. Att hålla sig med älskarinnor när man är inblandad i en operation vars syfte är att döda Sveriges statsminister känns dock ganska korkat. Speciellt om man antar att Palme jobbade för ryssen. Att en hållhake är en hållhake för mycket när man ställs mot den sortens folk borde en SÄPO-chef ha rätt hygglig koll på kan man tycka. Jag tänker att det är sådant man lär sig på introduktionskursen när man nyss blivit antagen till SÄPO.

    Bara det faktum att han känner sig tvingad att ljuga om saken visar på den idiotiska sits han satt sig själv i. Av det du skriver så skulle jag vilja sammanfatta Holmér på följande sätt: En ointelligent machoman och tuffing med piketmentalitet. SSI… knappast.

 11. cnab skriver:

  Det hedrar dig Anders, att du ger hedersknyffeln och en av landet duktigaste journalister, Sven Anér (90+) ett omnämnande för hans idoga grävande i våra gemensamma trauma under många år i din mycket intressanta blogg. Vet du varför ingen Sjöförklaring hölls med anledning av Estoniakatastrofen? En Sjöförklaring är vad jag förstår, en typ av rättegångsförfarande och haveriutredning där man försöker klarlägga vad som inträffat.

 12. vargbataljon skriver:

  Att Holmer verkligen var i Borlänge under mordkvällen verkar det inte finnas bevis för, snarare motbevis mot att han inte var det. Flera har sett Holmer i STHLM under mordkvällen. Hans chaufför, förre fallskärmsjägarinstruktören Dahlgren som då körde omkring på "viktiga" personer för "rikets säkerhet" ville inte ljuga om vad han gjorde mordkvällen. Han genomskådade spelet. Holmer var socialdemokrat, åtminstone utåt sett annars hade han inte kommit så långt i sin "karriär", men var han det egentligen? Han umgängeskrets tyder snarare på motsatsen.

 13. vargbataljon skriver:

  Åkte verkligen Holmer förbi mordplatsen 7 minuter efteråt utan att ge sig till känna har vi att göra med en riktigt ful fisk. Kurdspåret var planterat i förväg, finns massor som tyder på detta – endast för att leda bort uppmärksamheten från de verkliga förövarna. Lägg därtill till vad som hände, blev inte landet rätt rejält destabiliserat efter Palmes död? Palme var smart, han hade erfarenheten av u-tjänst och visste vad som var på gång men trodde han hade kontroll vilket han trodde med rätta, han trodde inte att flera av "sina egna" skulle föråda honom och indirekt konungariket Sverige. Nu är jag ute på djupt vatten, men lägger man samman vissa omständigheter så.. Fortsätt dittt goda arbete.. Det beklagliga med sanningen är att lögnen ibland verkar mer sannfärdig…

 14. vargbataljon skriver:

  När det gäller Holmer så har jag även en annan sak på honom som jag fått berättat för mig som kan vara intressant i sammanhanget (Stay-Behind). Under sin tid som SÄPO-chef så var han med och avbröt utredningar om mystiska ”spökflygplan” i västra Värmland. Varför avbröt han dessa utan vidare utredning? Vad visste han? Dessa mystiska plan som flög in över gränsen från Norge till Sverige på låg höjd även i relativt svåra förhållanden. Farsan var med och jagade dessa när det var som mest intensivt. Gränsgatan från Värmland till Norge är ödsligt belägen och lätt att ta sig över med ett litet flygplan. I efterhand så kan man konstatera att dessa plan ingick i flygoperationer för infiltration och exfiltration av specialstyrkor eller transport av strategiskt viktiga personer.

 15. vargbataljon skriver:

  De hade troligtvis till uppgift att i krigstid flyga in agenter och specialstyrkor till Finland eller flyga specialstyrkor bl.a. över norska gränsen till ett ockuperat Danmark eller Sverige. Man flög alltså in flygplan från Norge över gränsen till Värmland med släckta positionsljus. De blev upptäckta flertalet gånger av privatpersoner och tulltjänstemän och senare kopplades Värmlandspolisen in, men SÄK hade gått in och stoppat den vanliga polisen och utredningar lades ner. Folk som jobbade efter gränsen och med fallet var ruskigt förbannade och ville veta vad som pågick och de förstod ingenting vad som hände. Idag vet vi mer men fortfarande är mycket höjt i dunkel. Farsan var med och hittade spik och gamla lådor från Sovjet som var från 20-talet så han funderade lite. Det verkade inte stämma riktigt tyckte han, redan då. Ironiskt nog så anklagade en och annan Olof Palme för förräderi då det i själva verket var de själva som delvis övergav sin solidaritet till förmån för NATO.
  ”Vilket Sverige? – Det politiska eller det militära”
  Vad tänker du om Holmer med den infon? Stay-Behind?

 16. Anders Jallai skriver:

  Det som talar för att Holmer tillhörde Stay Behind är hans medverkan i sjukhusaffären. Det var Krigs IB som skötte kommunist-spaningen inom IB/SSI. Krigs IB var Stay Behind eller Arla Gryning som de också kallades. Där åker också Ebbe Carlsson med. Se mitt inlägg om Sjukhusaffären och Carlos Shakalen.
  Holmer och Ebbe var uppe och informerade Ingvar Carlsson måndagen efter mordet. Jag skulle gärna vilja att IC berättade vad de talade om. Var det rent av så att det var IC som informerade/instruerade Holmer och Ebbe?

 17. Oliver Haddo skriver:

  Problemet med detta är att det är svårt att kontrollera… Jag har läst Dahlgrens historia tidigare och blev liksom du en aning konfunderad. Sen låter det för bra för att vara sant. Jag läste att du tyckte det var en aning spekulativt i början av artikeln men jag kommer också ihåg hur noggrann du var när du utredde den nionde passageraren i DC3:an. hur stor sannolikhet skulle du sätta till att detta är sant? Det är intressant men har du hittat några ytterligare fakta som ev. kan styrka det. Fortsätt det goda arbetet och gott nytt år.

  1. Anders Jallai skriver:

   Jag är övertygad om att det stämmer till 95%.

 18. Anders Jallai skriver:

  Hej, svårt att bedöma. Det som fick mig att få lite puls på Dahlgrens utsaga var att jag nyligen fått info om att Holmer inte var i Borlänge utan i Stockholm på mordkvällen/natten. Det är i sig sensationellt och öppnar upp för en ev större konspiration. Dahlgrens vittnesmål får en större relevans nu. Jag har även en del andra uppgifter på att Holmer skulle vara inblandad. Jag får en hel del tips och ibland faller det så att de förstärker varandra som här.
  Som jag skrev är det här inte färdig-analyserat men mellan tumme och pekfinger – kanske ml 50 och 70%, än så länge. D v s inte bevisat. 80% är en stark siffra som jag helst vill komma upp i. Men då behövs lite mer info.

  1. Dalmas skriver:

   Ja, det är sensationellt om fler uppgifter kan stärka Dahlgrens utsaga. Intressant att Dahlgren inte vill uppge var, när eller hur han hämtade Holmér. Bara i telefonsamtalet med Söderström anger han hämtningplatsen till Falun. Vad gjorde H där? Och hur hade han tagit sig dit om nu Dahlgren måste dit och hämta honom. Eftersom D inte vill uppge något alls om detta är det väl något mycket centralt och hemligt. Men vad???

   Sedan det här med Holmérs ankomst till polishuset på Lördag fm, det är ju lika mysko det!

   Om nu Holmér inte satt i en bil på väg ner till Stockholm från Borlänge på lördagsförmiddagen, var tillbringade han då tiden fram till han klev in på polishuset. Det var väl vid halv elva omkring? Dahlgren släppte av honom omkring 0030 så var var han i 10 timmar? I Solna hos älskarinnan eller…

 19. Jakob skriver:

  Det finns ett antal märkliga turer i fallet Rolf Dahlgren. Han avled 4/5 1994. På diverse sajter om palmemordet anges självmord som dödsorsak, men detta är inte bekräftat.

  Läs mera här:
  http://www.nyapolitiken.biz/sve_politik/fallet-ma

 20. Frida skriver:

  Chaffören ger ett trovärdigt intryck, till skillnad från Holmer.

  En fundering bara – om Holmers aktiviteter skulle mörkas – varför använda chafför hela kvällen och därmed skaffa ett vittne? Varför inte köra själv eller be någon kompis? Var han för fin för att köra bil?

 21. Anders Jallai skriver:

  Hej Frida!
  Det är möjligt att chauffören var just, en kompis till Holmer. Att han sedan börjar "snacka" är en större gåta. Han fick kanske dåligt samvete, blev osams om ersättning etc. Här kan vi bara spekulera. En vanlig kommentar jag får är: att i en konspiration kommer alltid någon att börja snacka! Här har vi just en "som börjat snacka", varför lyssnade ingen?
  Dahlgren snackade t o m i svensk TV, (TV3).
  Det här är ett vanligt fenomen. D v s det finns alltid någon som snackar. Men lyssnar vi?
  AJ

 22. vargbataljon skriver:

  "D v s det finns alltid någon som snackar. Men lyssnar vi?"
  Det mesta blir avfärdat som konspirationsteorier som sagt. En som vet mer än vad som framkommit är helt klart IC. Han döljer något.

 23. Anton Sjoeqvist skriver:

  Hej

  Så va hette männen på IC tak ?? Den frågan är ej besvarad. Sen så är jag något förbryllad över Holmers agerande och varande med det åtekommer jag till.

  Mvh Anton

 24. Anton skriver:

  Hej Anders
  Blir mer å mer konfundersam över alla kommentarer och "läckor".
  Du och Leif Gw far ju som tomten runt het gröt. Jag förstår att det är högst prikärt att släppa rellevant information. Har svårt att stilla mitt inre kaos ang. mordet på Olof Palme. Varför kan ni inte bara säga som det är ?? Skulle mer än gärna dela en flaska rött med tillbehör på Zink Grill för att kanske på så sätt få räta ut några frågetecken. Och varför svarar du inte på Konstapel Kask fråga ang. namnen ??
  Med en tillönskan om en trevlig helg/Anton Sjoeqvist

 25. Säpojouren skriver:

  Tycker nog att vi får anse Palmemordet som löst. Holmer var inte i Borlänge som han så ivrigt hävdade (varför?) Chaufförens historia är alldesles för specifik för att vara uppdiktad och varför skulle han hitta på något som kanske leder till hans död?
  Kan inte någon inblandad ge deteljerna nu! Det är ju ändå kört.
  Bra jobbat Jallai och Anér.

 26. Gurra G skriver:

  Hej Anders,
  Lite OT, men vad dog Holmér av, vet du det? Jag vill minnas att det var någon slags immunbristsjukdom som låter ganska lik HIV?

  Förlängningen av det tankespåret är ju naturligtvis att det var något han fick av Ebbe C.

  1. Anders Jallai skriver:

   Hej, Gurra!
   Uppgifter jag har är att det var HIV. Men jag kan inte bekräfta det.
   Inte heller kopplingen till Ebbes sjukdom. Det vi vet är att de bodde ihop under Ebbe Carlssonaffären.
   AJ

 27. […] Det är mycket spekulation och allt kanske man inte kan svälja. Men Jallai har onekligen tagit reda på en del intressanta detaljer och presenterar det hela i en riktigt spännande förpackning. Som i en epilog fortsätter han sedan på sin blogg att ge fler intressanta uppslag. Som t ex frågan Var befann sig egentligen Hans Holmér då Palme mördades? […]

 28. […] Det är mycket spekulation och allt kanske man inte kan svälja. Men Jallai har onekligen tagit reda på en del intressanta detaljer och presenterar det hela i en riktigt spännande förpackning. Som i en epilog fortsätter han sedan på sin blogg att ge fler intressanta uppslag. Som t ex frågan Var befann sig egentligen Hans Holmér då Palme mördades? […]

 29. Silverkors skriver:

  Varför stannade Dahlgren och co på Norr Mälarstrand för att hämta upp en kvinna? På Norr Mälarstrand bodde på den här tiden palmehataren Alf Enerström. Kan det ha varit hos honom kvinnan varit? Enerström har ju dessutom, som säkert de flesta sett på youtube, i tv berättat för journalisten Lars Borgnäs hur han uppsökts av personer som velat ha pengar av honom för att få bort Olof Palme med våld. Enligt egen utsago tackade han nej till att stötta detta, då han var en motståndare till våld och ville "rädda" Sverige med demokratiska metoder.

 30. Magnus skriver:

  Anders, låt oss höra vad du tror om det norska Herkulesplanet. Själv tror jag att vi inte riktigt fått höra sanningen i massmedia. Dels för att ett sådant plan är rätt långsamt och torde kunna glidflyga hyggligt långt, mao. gott om tid för piloterna att rapportera vad som händer, men också för att jag själv observerade ett militärt jetplan på hög höjd i mycket hög hastighet som kom norrifrån och gjorde en lov över Gällivare ganska exakt 13:55, alltså ca. en timme före tiden som rapporteras i massmedia om "försvinnandet". Tyvärr flög detta plan så högt att det bara var en liten svart prick som ritade ett tämligen rejält streck över himlen. Då visste vi ju ingenting, men det fastnade i minnet på grund av den ovanliga flygrutten (normalt kommer de från från Luleå, alltså söderifrån) och att jag tyckte det flög ovanligt snabbt.

  Jag kan beskriva det som att stecket som ritades var ungefär 6-8 gånger grövre än den svarta pricken och radien på svängen över Gällivare kan ha varit sisådär 2 mil. Sträcket i luften vid ingången till svängen var fortfarande kvar ganska intakt när planet gjort sina 180 grader och återigen var på väg norrut. Du kanske får ut något av dessa detaljer.

 31. Grp3 skriver:

  Ganska talande är väl att den tidigare fallskärmsjägaren / polismannen / livvakten / småskurken Dahlgren efter att först ha stått fram senare blir tillbakadragen, vågar inte öppna dörren för journalister och senare "tar sitt eget" liv, tycker ni inte?? Kanske det klev runt "män i 25-års åldern" på hans tak och spökade också för att han skulle hålla snattran?

  Märkligt att inte någon har reflekterat över CIA-backade EAP och då kanske främst John Hardwicks (på den tiden direktör i "Förlags AB Industri och Utveckling") roll i upptakten till mordet på OP? Han hade i tiden efter mordet många synnerligen intressanta kontakter med folk, likaså uttalanden om mordet och efterspelet samt linken genom partiet till Wiktor Gunnarsen m.fl

  Hur är det EGENTLIGEN med HH's tillhörighet till SAP? Om man inte fått höra annat kunde man nästan tro att han tillhörde den sk. "extremhögern"…

  Om man i eftertid studerar detta skådespel så kan det nästan se ut som om "sossarna" slaktar varandra och skämmer ut sig till de grader i en maktstrid som lugnt beskådas från ett annat politiskt läger med utländsk intressen "behind". 😉

  / "Staying Behind"

 32. Undrar skriver:

  Varför tilläts Hans Holmer att agera som han gjorde ? Vilka tillät honom det ? Och varför ?

 33. Gäst skriver:

  Många intressanta inlägg. Jag har också funderat i banor kring hur mycket socialist Ebbe och Holmér egentligen var. Om man som socialdemokratisk polischef omger sig med högerextremister så är det något som är galet…

 34. Nyfiken skriver:

  Sven ane'r skrev väl även om Palmes fru. I en lite udda idé att hon var med på det hela. Att hon hoppa in i ambulansen men inte var med i den till/vid sjukhuset utan anländer i en annan bil där hon blir fotograferad vid sin ankomst. Bilden var med i nån tidning runt Göteborg och Sven aner har/får och har skriver om den. Poängen är väl att hon anländer i en annan jacka/kappa än den som utredningen undersöker och hittar kulhål i. Så bytte hon kappa på vägen och bil. vart tog den andra vägen. Efter ha läst ovan inlägg undrar man om en kvinna glömmer sin egen i en bil en kall feb dag. Eller om hon hade två kappor? :/

 35. bjornchristermolin skriver:

  Anders Jallais böcker borde läsas av alla. För några år sedan fick jag tag i en pistol med samma kaliber som mordvapnet. Ägaren var en rättshaverist. Jag fick knappt lämna in vapnet på Täby polisstation trots att jag suttit i polisstyrelsen i ca 10 år. När de till slut tog mot vapnet kladdade de runt med sina egna fingeravtryck över hela vapnet med motiveringen att om det fanns gamla fingeravtryck så var de troligtvis otydliga. Under ett och ett halvt års tid kämpade jag hårt för att vapnet skulle provskjutas. När jag till sist skrev i en tidning att rättshaveristen bodde i samma hus som Fredrik Reinfeldts pappa Bruno vaknade någon. Tror ni inte på min här avkortade historia så kan ni googla på Björn Molin Palmemordet. Min uppfattning är att den polis som utpekats men inte förhörts borde vara huvudmisstänkt för mordet.

 36. PMB skriver:

  Ganska omdelbart efter mordet i en intervju i radio (ev TV minns ej vilket så här långt efter) säger Holmér att hans fru väcks på hotellet i Borlänge mitt i natten vid tretiden av att han (Holmér) kommer till hotellrummet och hon frågar var han varit.
  Kommer ej ihåg svaret som gavs där i intervjun vad H sa.
  Har aldrig hajat varför Holmér kom till Bolängehotellet mitt i natten???
  Hade han åkt från Sthlm till Borlänge efter mordet….?
  Alibi brister i den intervjun i så fall iom att han själv säger att han väckte sin fru när han kom dit….
  Klart som korvspad är det iaf.
  Intervjuerna BORDE finnas kvar från den tiden.
  Radio (ev TV)

 37. triniverse skriver:

  Holmér ska ha skrivit på en bok vid hans död. Förlaget som gav ut hans deckarböcker har ingen information om boken, men hans fru borde känna till den. Du har inte lust att gräva lite i det och försöka få fram manuskriptet? Det vore mycket intressant tycker jag.

 38. Andreas skriver:

  Det borde väl inte vara svårt att fastställa var Hans Holmer befann sig på mordnatten. Det fanns många som kunde lämna exakta uppgifter: receptionisten på hotellet i Borlänge, Holmers förare, den kvinna som Holmer påstås var i sällskap med samt den påstådda älskarinna.

 39. karl-erik wessn skriver:

  Holmér-citatet -"Om sanningen om MOP kommer fram osv."
  Det finns väl filmat och inspelat från en frågestund av Holmér av …var det konstitutionsrådet?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *