Anders Jallai

Fortsättningen: BILDERBERGMÖTET

 ”Bilderbergmötet: en internationell thriller som utspelar sig i det lilla fiskesamhället där konsekvenserna av händelserna under några dygn rör hela världen.” 

 

Ja, det blir en fortsättning på Anton Modin serien! Från början var planen att skriva en trilogi och det var vad jag kom överens om med mitt förlag. Men jag inser att Anton Modin serien utvecklats till en utmärkt plattform att berätta mer om hur Sverige och världen styrs informellt genom osynliga, odemokratiska allianser. Anton Modin är en nagel i ögat på politiker och hemliga myndigheter i Sverige. Han behövs mer än någonsin när vi sakta är på väg in i en säkerhetsstat (Security State) och en värld styrd av några få som har kontroll över ”Intelligence Community” (Jag hittar inget svenskt ord.). Inspirationen att skriva har jag fått genom att göra Anton Modin serien än mer kontroversiell. Nu kör jag helt utan skyddsnät och förläggare med känsliga nerver. Den nya boken utspelar sig i nutid. Jag gissar att några politiker i landet kommer att sätta kaffet i halsen när de hör vad jag har att berätta! Anton Modin behövs mer än någonsin!

 

 

Vad Chris Loklinth och Bob Lundin på SSI tycker om det låter jag vara osagt och ja; deras förebilder finns på riktigt, liksom Göran Filipson som i min nya bok får en helt ny och central position i Deep State (Skuggregeringen i Sverige). Bilderbergmötet är i högsta grad aktuell. Särskilt med tanke på president Obamas statsbesök nyligen. Vem låg bakom det? Varför kom USA:s president till lilla Sverige? Bilderbergruppen är världens idag mäktigaste maktsfär. Att de sommaren 2012 ska hålla ett av sina årliga möten i det lilla fiskesamhället Grisslehamn på den svenska ostkusten, alldeles intill The Rock, är sensationellt.
Ett toppmöte av den här digniteten har genomförts fyra gånger tidigare i Sverige (OBS! ej fiktion). Tre gånger på Grand Hotell Saltsjöbaden i Stockholms skärgård och en gång på Stenungsbaden Yacht Club på västkusten. Varför sker mötet i Grisslehamn denna gång och vilka är det som kommer? Hur sker bevakningen? Är det bara svenska Säpo som är inblandade eller kommer det, i hemlighet, utländska säkerhetstjänster till byn. Det är frågor som Anton Modin tvingas ta tag i mot sin vilja. Hans egen uppfattning är att han dragit sig tillbaka för gott – gått i förtidspension. Han vill fiska, dyka, njuta av livet och göra av med de femtio miljonerna han fick för att lösa Palmemordet (Landsförrädaren 2011). Men en nära väns problem gör att han dras in i en av Sveriges blodigaste bataljer i modern tid.

 

 

Vi behöver förstärkning!

scen ur Bilderbergmötet

 

Det här är förmodligen min bästa bok hittills. Jag har frångått de mer komplicerade sammanhangen, med noggranna kopplingar till verkliga händelser, som präglat mina tidigare böcker. Bilderbergmötet är en ren och skär action-thriller med mycket verklighetsnära handling. En del skulle kalla den konspirations-thriller. Som vanligt väljer du själv.

Vänligen, Anders Jallai  

 

PS. Nytt för BILDERBERGMÖTET är att den kommer ut som Ebok och Print On Demand till en början vilket betyder att ni kommer att kunna ladda ned boken, antingen på min hemsida eller på Bokus, Adlibris, Ibooks och Dito etc. Den kommer även att gå att få som pappersbok men då till att börja med bara i nätbokhandeln (storpocket). Till sommaren 2014 kommer den som vanlig pocket i butikerna. Ljudboken kommer som CD eller nedladdningsbar MP3. Hoppas ni hänger med på Anton Modins fortsatta resa. Jag känner tillförsikt – har inget att förlora – och det kommer du märka på innehållet. Därför kommer jag i fortsättningen i de flesta fall frångå de lite kryptiska alias som finns i mina tidigare böcker. Jag tror att läsupplevelsen och läsförståelsen kommer att tjäna på det. Du tillhör förmodligen Sveriges intelligentaste och mest klarsynta läsekrets. Hjälpa mig sprida ordet.

 

 

Utrikesministern är skjuten!

 

scen ur Bilderbergmötet

 

 

Utdrag ur ljudboken: kapitel 126 (klicka på länk) 150_Bilderbergmotet

 

KÖP PAPPERSBOKEN på BOKUS 159:- Bilderbergmötet av Anders Jallai (häftad) Bokomslag Bilderbergmötet (häftad)

KÖP EBOK på iBooks: 

 

 
FÖR BOKHANDELN: Bilderbergmötet går att beställa via Bokrondellen ISBN: 978-91-981315-0-5
 
PS. Några har efterlyst mer kommentarer på dagsaktuella ämnen. På Twitter gör jag dessa kommentarer. Vi syns på Twitter: https://twitter.com/AndersJallai

42 Comments

 1. Ulf W skriver:

  Spännande!
  Can´t wait tills ljudboken ligger klar i mobilen. 🙂

 2. Göran Gurraman skriver:

  Hääääääääärligt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Helgen är räddad.

 3. Annelie skriver:

  Bra jobbat, Modin. Hade nästan gett upp om en fortsättning. Du är bäst helt enkelt.

 4. Mattias MM skriver:

  ha ha ha, är det du som ligger död? Cool video!

 5. Mattias MM skriver:

  Kul du är saknad Anders. Speciellt när Tom Clancy inte finns bland oss längre. Fortsätt skriv en til nu.

  1. Anders Jallai skriver:

   Tycker du inte han ser lite väl otränad ut?

 6. Bosse Jonsson skriver:

  Jag har läst boken, det här är mitt omdöme:
  Boken biter sig fast direkt och man bara måste läsa vidare. Den tar upp ett otroligt viktigt samhällsproblem, kanske rent av det som måste belysas mest. Politikers och näringslivets möten utan insyn. Jallai slår huvudet på spiken i sin beskrivning av Bilderberggruppen. Ett ämne varje individ borde gräva mer kring. Jag rekommenderar alla att läsa boken, gammal som ung. // Bosse Jonsson, grundare & styrelseledamot Partiet De Fria

 7. Jonathan skriver:

  Bra video! Nu får Bildt vad han velat ha hela tiden. Ni har gestaltat hans rysskräck på ett utmärkt sätt. A nightmare come real.

 8. Intressant. Bokens lansering är noterad i NewsVoice.se

 9. Anton skriver:

  Kommer ljudboken till iTunes?

  1. Anders Jallai skriver:

   Jag hoppas det. Ska höra med ljudboksförlaget på måndag. Den finns på Storytel.
   Anders.

   1. Ulf W skriver:

    Finns den bara på Storytel?
    Har inte hittat den nånstans, tänkte mig en smidig download från Bokia eller nåt men där står det "helt slutsåld" så den har väl inte kommit in än. 🙁

    1. Anders Jallai skriver:

     Ljudboken kommer i nästa vecka enligt Storyside och Earbooks.
     Varför inte prova eboken? Anders

     1. Ulf W skriver:

      Aha!
      Skönare om nån annan läser för mig. 😉

   2. Anton skriver:

    Tack för det Anders

 10. Roffe skriver:

  Först var det NATO-ubåtar som "kränkte"svenskt vatten, sen var det svenska amiraler (Stefenson) som "svek vårt land" och nu är det alltså hårkors på Carl Bildt.

  När du dessutom ger ut en bok om Bilderbergergruppen och samtidigt målar ut dina läsare som "intelligenta och klarsynta" är det inte för inte som man ställer sig frågande till var du Anders kan tänkas ha din hemma hamn. Är den isfri? 😉 När en kustjägare med underrättelsebakgrund odlar förtroende genom att tala varmt om sina läsare kan det lätt tas för ett säkert tecken på att det är något djävulskap på gång 🙂 Vi är väl inte din psy-op Anders?

 11. Karin skriver:

  Såg annonsen på DN. Intressant sida. Ska beställa boken.

 12. Pelle Pop skriver:

  Nu har jag legat vaken hela natten och läst din förbannade bok. Satan vad bra!! Läs den!

 13. Pepe skriver:

  Härligt. Har saknat Modin. Blev orolig över tystnaden här på din sida men förstår nu att du haft fullt upp med fortsättningen 🙂

  Spännande och intressant, härlig blandning av fiction och fakta. Ett mycket elegant koncept. Fortsätt gärna att dela med dig av vad du finner.

 14. anna skriver:

  Aaaah äntligen ett livstecken! Ett tag undrade jag om du befordrats till Bojsten utanför Loskäret eller nåt sånt… Boken är beställd och efterlängtad!

 15. Paul Riegert skriver:

  Jag hade en stor sorg i hjärtat när jag trodde du avslutat trilogin om Modin och co. Detta är verkligen en tidig julklapp.
  Tack Anders

 16. Jacob Kuhlström skriver:

  Ännu en otroligt bok av Anders Jallai; Bilderbergmötet. Laddade ned eboken och ett av programmen, satt och läste den från skärm till skärm. Personerna, och platserna, känns igen från de tidigare böckerna. Men själva berättelsen kändes ny, och fräsch. Tempot var avsevärt högre och för nästan varje kapitel ökade det än mer. Finalen var oväntad, och gav på något sätt mersmak över att få veta mera. Personligen skulle jag vilja veta allt vad som stod i dokumenten i portföljen. I Bilderbergmötet känns Jallai som mer driven, mer "rakt på sak", än i hans tidigare verk. Fantastisk läsning är det, som även hans tidigare berättelser. Och, av någon märkligt slump; jag har faktiskt sovit i rum 107 på Havsbaden. Efter denna bok kommer väl just det rummet att bli dubbelt så dyrt? 8-)))) Spännande läsning, fantastisk berättelse.

 17. Ulf W skriver:

  Nu är mp3-boken inköpt på dito.se
  Ska snart börja lyssna! 🙂

 18. B C skriver:

  Apropå konspirationsteorier. Kolla upp dokumentären "Sirius".
  Du kan förstå innehållet genom att söka på: "David Wilcock & Dr.Steven Greer – Shifting Our Paradigm" på youtube.

 19. Lars_Gunnar skriver:

  Haha, nu har expressen fått tag på din reklamfilm, alla upprörda, det gillas, bra jobb där och jävlar vilken reklam du får.
  Lasse

 20. Altruist skriver:

  Nu har jag inte läst alla dina böcker. Men ju mer man tänker undrar man om Birger Elmer fortfarande jobbade en del efter det han hade slutat. Att han hade ett väldigt stort kontaktnät kan man utgå ifrån. Man vad hände sedan med det efter han hade slutat? Ibland undrar man om han inte blev betraktad som att han visste för mycket om både det ena och det andra egentligen efter det han hade slutat men att han egentligen försökte utnyttjade det till sin fördel istället på något sätt genom att upprätthålla sina tidigare kontakter. Borde i så fall inte varit så svårt att förstå

 21. Sippan skriver:

  Birger Elmér gick i ålderspension 1982 och jag tror han då drog en lättnadens suck. Inte helt enkelt att styra över en u-tjänst som verkade i ett neutralt och alliansfritt litet Sverige under kalla kriget i så många år som han gjorde. Och visst kan man undra om de nya cheferna och nya medarbetarna som tillträdde efter 1982 gjorde något förändringsarbete och om detta generationsskifte kan ha påverkat både Palmeregeringen och relationerna till både WP och NATO på något sätt.

  1. Altruist skriver:

   Man kan behålla kontakter både till höger och vänster, även också om man kan ogilla sådant som pågår. Jag menar inte att styra. Kan tänka mig att det inte är alltför ovanligt att personer känner att det är nödvändigt i dessa sammanhang. Visst blir det lätt vilda spekulatoner även då frågor kring ubåtar var som mest aktuellt under åren 1981-82. Utrikespolitiskt måste det varit en stor påfrestning. Inte minst för diplomatin. Jag kan tänka mig att Elmer inrikes inte att hade några större svårigheter att kunna hantera sådant under de åren

 22. J s skriver:

  Toppen bok som vanligt! Nu vill man veta mer.. När kommer nästa? 😉

 23. Erik skriver:

  Har läst färdigt. Det tog sin tid att få boken. Skitbra verkligen! kommer du skriva mer om Bilderberg på hemsidan?

 24. Jörgen skriver:

  Den var mycket bra. Också intressant att se vilka som får leva och vilka som får stryka flagg i den här historien . 😀
  För övrigt känner jag mig lite mer allmänbildad efter att ha läst den även om jag väger in att det finns spår av fiktion. Alla dina böcker har varit lärorika och spännande. Skriv gärna fler om du får uppslag.

 25. steelneck skriver:

  Som författare har du utvecklats. Den här boken hade ett betydligt bättre ”flyt” i texten än de tidigare, bra! Grundstoryn var visserligen mycket enklare än i de tidigare böckerna, men allt det kompenseras av det mer utvecklade författarskapet.

 26. Madkinger skriver:

  Kommer det mer ??

 27. Fritz Walther skriver:

  Det var väldigt länge sedan det kom ett nytt inlägg här… Du har väl inte slutat med dokumentära avslöjanden? Mordet är fortfarande olöst… 🙂

 28. falken skriver:

  Kanske läge att skriva en bok om fallet Assange? Börja i rätt ända, t.ex med stölden av hans tre bärbara datorer på Arlanda i sept 2010. Polisanmälan registrerad den 3 september 2013 hos Arlandapolisen som 0201 K 268906-13. Här finns något att bita i: http://wikileaks.org/IMG/html/Affidavit_of_Julian

 29. Grundborg skriver:

  Varför så tyst? Inget nyhetsbrev heller, vad händer?

 30. Pierre skriver:

  När kommer nästa??
  Har lyssnat både dag o natt på de första tre, och när nu den fjärde kom ut var jag bara tvungen att lyssna på den också… Toppen bok!

  Hoppas innerligt att få höra mer om Anton och grabbarna snart!

  /Pierre

 31. lena reman skriver:

  Dina böcker är väldigt spännande. Jätte bra att du skrivit en till, men kommer det en fortsättning på Bilderbergmötet där han hittar sin son. Jag har läst samtliga som ljudbok, väldigt nervkittlande. Tack för många spännande timmar.

 32. Mattias skriver:

  När kommer pocketversionen ?

 33. Johan skriver:

  Tack för riktigt bra böcker, har läst de 3 första och letar nu efter Bilderbermötet i pocket.
  "Till sommaren 2014 kommer den som vanlig pocket i butikerna" står det på jallai.se men jag kan inte hitta den i pocket någonstans. Finns det planer på att den kommer i pocketformat snart?

  1. Anders Jallai skriver:

   Hej! Tyvärr blev det ingen pocket. Jag har tagit beslutet att inte ge ut böckerna i pocket. Jag hinner inte med att administrera distribution och försäljning. Jag måste tyvärr prioritera och jag prioriterar att skriva nya böcker och sköta hemsidan. Snart har ni ändå läsplattor, allihopa.
   Om du inte redan köpt en så gör det. Finns bara fördelar med digitalt som jag ser det. Framförallt är det billigare för både förlag och läsare. Pappersversioner finns att beställa på nätet som digitaltryck POD. D v s böckerna tillverkas när ni beställer dem. Lite dyrare men mer miljö-vänligt. MVH, Anders Jallai.

 34. Server Vietnam skriver:

  Och visst kan man undra om

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *